Tilbage til opskrifter

Medistertoast med grønlangkål og karamelliserede løg

Medisterpølse smager muligvis endnu bedre efter anden tilberedning, skåret igennem på langs, sprødstegt og serveret på godt, ristet brød. En natmad eller snack af dem, man kan glæde sig lige så meget til i julen som til hovedmåltiderne.

Sådan gør du

Skær løgene i skiver, og rist dem i lidt olie i 8-10 minutter ved mellem- varme, indtil de er gyldne og bløde – uden at de branker. Tilsæt æble- cidereddike og sukker, og lad eddiken koge ind omkring løgene. Krydr med salt og peber, og tag panden af varmen.

Skær medisteren igennem på langs. Rist den på en pande i lidt olie, den må gerne få lidt farve og være godt sprød i kanterne. Hold medisteren varm.

Varm den stuvede grønkål godt igennem – det er vigtigt, at stuvningen koger ved svag varme i 2-3 minutter.

Rist brødet i brødristeren eller i en 200° varm ovn.

Smør først et lag stuvet grønkål på brødene, læg medisterpølse på, top med de bløde løg, og slut af med syltede rødbeder skåret i tern, lidt plukkede grønkålsblade og sennep. Krydr med friskkværnet sort peber.

Ingredienser

2 løg
3 spsk vindruekerneolie
3 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker
350 g medisterpølse
250 g stuvet grønlangkål (eller lidt mayonnaise eller remoulade)
4 skiver hvedebrød
1 håndfuld grønkålsblade
100 g syltede rødbeder
grov sennep

Find opskriften i Meyers jul