Tilbage til opskrifter

And i pandekager

Bløde pandekager med sprøde grøntsager, krydderurter og asiatiske saucer er en virkelig god måde at bruge rester fra andestegen på. Serveringen er kinesisk inspireret og vil med stor sandsynlighed blive en ny juletradition, hvis du først kaster dig ud i det. Fyld pandekagerne ved bordet.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pandekager

Rør hvedemel, kogende vand og sesamolie godt sammen til en sammen- hængende dej. Ælt dejen på bordet i ca. 30 sekunder, pak den så ind i køkkenfilm, og lad den hvile i 15-20 minutter.

Form dejen til 12 kugler. Mas kuglerne flade, pensl dem på begge sider med sesamolie, og rul dem ud med en kagerulle på et bord med en glat overflade – rul dem så tyndt som overhovedet muligt. Træk så forsigtigt pandekagerne af bordet, og læg dem på en middelvarm, tør pande. Rist dem i ca. 30 sekunder på hver side – de må gerne få små mørke pletter. Hold dem lune under et viskestykke, eller lun dem kort i ovnen under alufolie lige inden servering.

Fyld

Snit løg og hvidløg fint, og rist dem i andefedt i et par minutter. Kom andekødet på panden sammen med five spice, sichuanpeber, ingefær og salt, og vend det rundt, indtil det er varmt. Imens skærer du gulerødderne i lange stave og snitter forårsløg og hvidkål fint. Pluk bladene af hjerte- salaten, og pluk korianderen i blade.

Ved servering

Sæt det hele på bordet, så man selv kan samle sine pandekager med det krydrede andekød, sprøde grøntsager, et drys flæskesvær, limesaft, hoisinsauce og chilisauce.

Ingredienser

Pandekager

400 g hvedemel
2 dl kogende vand
½ dl sesamolie

Fyld

1 løg
1 fed hvidløg
3 spsk andefedt (eller olie)
400 g plukket andekød
3 tsk Kinesisk Five Spice
evt. 1 tsk. stødt sichuanpeber
1 spsk fintrevet ingefær
½ spsk salt
2 gulerødder
½ bundt forårsløg
150 g fintsnittet hvidkål
8 blade hjertesalat
2 håndfulde koriander (eller persilleblade)

Tilbehør

1 håndfuld knuste flæskesvær
limesaft
hoisinsauce
chilisauce


FAQ

Du kan justere, ændre antallet, eller tilføje ekstra varer til din bestilling helt frem til 4 dage før leveringsdagen inden kl. 12.

Log ind på din bestilling her

 

Det er kun muligt at annullere bestillingen, hvis det er inden for deadline, som er 4 dage før levering inden klokken 12.00.

Vil du annullere bestillingen, kan du kontakte kundeservice indenfor åbningstiden telefonisk.

 

Åbningstider for kundeservice:  

Mandag - fredag:       09:00-17:00

Lørdag:                     10:00-18:00

Søndag:                    10:00-14:00

 

Telefon: 39 18 69 00 

Mail: post@meyers.dk 

Inden kl. 12:00 senest 4 dage før, du ønsker at få den leveret.

 

  

Åbningstider for kundeservice:  

Mandag - fredag:       09:00-17:00

Lørdag:                     10:00-18:00

Søndag:                    10:00-14:00

Julefrokosten leveres på fade og i skåle (både varm eller klar til opvarmning).

- Min. 10 personer

- Leveres i Storkøbenhavn & Århus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle. Se priser på levering.

- Bestil maden til levering (i time-interval) kl. 10-17 (kl. 10-19 om fredagen).

 

Julefrokosten kan både leveres varm i termokasser, eller klar til at I selv kan opvarme retterne.

 

Ved varm levering er der et tillæg på 25,- per kuvert.

Vi leverer til København og omegn, og Århus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle. 

Klik her for at se, hvor vi leverer til samt prisen. 

  • - Bestil maden til levering (i time-interval) kl. 10-17 (kl. 10-19 om fredagen).
  • - Bestil inden kl. 12:00 senest 4 dage før leveringsdagen.

Julefrokosten leveres i perioden d. 11. november - 18. december.

 

Har du brug for hjælp i køkkenet og omkring bordet under arrangementet, kan du booke kokke og tjenere og andet personale hos os ved at ringe til kundeservice på tlf. 39 18 69 00.

Du skal venligst booke personale minimum tre uger før dit arrangement.

 

Kokke: Vores kokke følger maden og slut-tilbereder menuerne hos dig. De tallerkenanretter maden efter dit ønsker og efter aftale.

Pris DKK 495 pr. time (minimum 5 timer)*

 

Tjenere: Vores tjenere kan bookes til at hjælpe med opdækning, servering, afrydning, opvask m.m.

Pris DKK 395 pr. time (minimum 5 timer)*

* Bemærk, at der beregnes transporttid for dette personale.

På alle menuer har vi noteret allergener, sådan at fødevareallergikere kan undgå fødevarer, de er allergiske overfor.

Vi har desværre ikke mulighed for at lave særlige menuer tilpasset fødevareallergier.

Vi har mulighed for at tilbyde de perfekte rammer gennem vores store netværk af partnere og selvfølgelig på vores egne venues.

Læs mere om mulighederne her.

 

Åbningstider for kundeservice:  

Mandag - fredag:       09:00-17:00

Lørdag:                     10:00-18:00

Søndag:                    10:00-14:00

 

Telefon: 39 18 69 00 

Mail: post@meyers.dk 

Ordrer under DKK 15.000

For ordrer under DKK 15.000 inkl. moms, skal afbestilling ske skriftligt til post@meyers.dk, således at afbestilling er modtaget hos os minimum 5 hele hverdage før det aftalte leveringstidspunkt. Ved afbestillingen modtager du en bekræftelse på, at afbestillingen er modtaget.

Justering i antal:
Frem til 4 hele hverdage i forvejen før kl. 12:00, kan I korrigere antallet af kuverter på ordren skriftligt på post@meyers.dk eller telefonisk til Meyers Kundeservice på tlf. 39 18 69 00.

Afbestilling:

Ved afbestilling senere end 5 hele hverdage før den aftalte leveringsdato gælder følgende regler:

  • Meyers fakturerer 75% af det samlede beløb på ordrebekræftelsen.
  • Meyers fakturerer 100% ved afbestilling mindre end 24 timer inden leveringstidspunkt.

Nægtes modtagelse af bestillingen på den aftalte leveringsdato, betales fuld pris for hele bestillingen.

 

Ordrer på eller over DKK 15.000  

                
For ordrer på eller over DKK 15.000 inklusive moms, skal afbestilling ske skriftligt til post@meyers.dk, således at afbestilling er modtaget hos os minimum 14 hele hverdage før det aftalte leveringstidspunkt. Ved afbestillingen modtager du en bekræftelse på, at afbestillingen er modtaget.

Justering i antal:

Frem til 4 hele hverdage i forvejen før kl. 12:00 kan I korrigere antallet af kuverter på ordren skriftligt på post@meyers.dk eller telefonisk til Meyers Kundeservice på tlf. 39 18 69 00. Der tages forbehold for særaftaler og eventuelle kuvertafhængige priser.

Afbestilling:

Følgende regler gælder ved afbestilling senere end 14 hele hverdage før den aftalte leveringsdato:

  • Afbestilles der mellem 7-13 dage før leveringsdatoen faktureres 25% af det samlede beløb.
  • Afbestilles der mellem 5-7 dage før leveringsdatoen faktureres 50% af det samlede beløb.
  • Afbestilles der mellem 4-2 dage før leveringsdatoen faktureres 75% af det samlede beløb.
  • Afbestilles der 1 dag før leveringsdatoen eller på selve dagen faktureres 100% af det samlede beløb.

Derudover kan der kræves betaling for udgifter til særligt aftalte ydelser eksempelvis kokke, tjenere, service, blomster etc.

Nægtes modtagelse af bestillingen på den aftalte leveringsdato, betales fuld pris for hele bestillingen.

  • Skal vi hjælpe med lokalerne til julefrokosten?

    Meyers forpagter en række restauranter i København, som kan blive rammen om jeres julefrokost i år. Læs mere om hvad vi kan tilbyde af unikke lokaler og julefrokostmenuer. Både til den mindre og eksklusive julefrokost eller det større arrangement, som kræver mere plads og bedre afstand.

    Se mere

Julefrokostens historie

Det er en af årets store og ofte længe ventede fester. Den er for mange mennesker forbundet med en lang række traditioner, og den giver anledning til at samles i et festligt lag uden for hverdagens rammer, hvad end det er med kollegaer, familie eller venner.

Det er naturligvis årets julefrokost, vi snakker om. Idéen med at afholde julefrokost opstod allerede i efterkrigstiden, hvor konceptet dog var en kende anderledes end nutidens. Tidligere var det forbeholdt en stund imellem chefer og ansatte, hvor der var tid til at ønske hinanden god jul. Julefrokosten i Danmark udviklet sig siden da, men traditionen forbliver. Nu serveres der en stor menu samt lidt forfriskende til ganen alt sammen i et mere uhøjtideligt og festligt lag. Det er uden tvivl en tradition, der er kommet for at blive. 

Julefrokost ud af huset 2022

Mange ser frem til årets julefrokost og forventningerne til den samlede oplevelse er høje. Det kræver derfor også tid og energi at stable et mindeværdigt arrangement på benene.

Men i en travl december måned med julegaveindkøb og hygge i toppen af to do-listen kan det være svært at finde den nødvendige tid til at planlægge samt stå i køkkenet og skabe den perfekte julefrokost menu.

Derfor kunne det være en befrielse at lade vores kompetente kokke tilberede maden til din julefrokost, så du kan sænke skuldrene og lade julefreden indfinde sig. Med julefrokostmenu ud af huset får du tid til at nyde december måned med dem du holder af.

Det er hurtigt og nemt at bestille julefrokosten. Du slipper for besværet og får en kvalitets julefrokost mad leveret lige til døren. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse mere om vores traditionelle julefrokost menu. 

Meyers julefrokost

Vores dygtige kokke sørger for at du får den helt rigtige julefrokost menu. Vi har en veltilberedt klassisk julefrokost menu så vel som nyfortolkede retter. Meyers klassiske julefrokost menu 2022 består af velsmagende retter, der vil få alle ved julebordet til at genkende alle klassikerne og mærke julestemningen.

Julefrokostens første klassikere er to retter med fisk; Meyers traditionelle gravad laks med enebær, fenikkelfrø, rævesovs og frisk dild samt den vores gammeldagsmodnede sild marineret i æblecidereddike med rødløg, kapers og dild. Julefrokost maden er traditionel og oser af kvalitet, som dine gæster vil nyde.  
 

Til menuen får du møre og saftige confiterede andelår, der serveres med en kraftig andesovs og julekrydret rødkål kogt med kirsebæreddike fra Nordhavn Eddikebryggeri. Vi anbefaler at bruge de små danske kartofler, vendt i brunet smør, til at få bugt med den lækre sovs. Det friske indslag til julefrokost menuen er en sprød og frisk kålsalat med og ristede kerner samt krydret græskar med røget smørbønne puré.

Som du måske har gættet afslutter vi festmåltidet med en luftig risalamande, der serveres med hjemmelavet kirsebærsauce tilsmagt med kardemomme og revet appelsinskal. Du får naturligvis en hel mandel med til risalamanden. 

Meyers julefrokost findes også i en smagfuld vegetarisk version, som du kan se her: Vegetarisk julefrokost 

Den udvidede julefrokost

Skal din julefrokost kunne lidt ekstra? Så tag et kig i fanen ”tilvalg”. Her ligger der en lang række muligheder for at sætte det sidste præg på årets julefrokost. Du kan bl.a. tilføje flæskesteg af dansk frilandsgris til menuen, leverpostej fra Troldegaarden med Meyers syltede rødbeder, sprøde tarteletter med cremet frikassé af knoldselleri, gulerødder og vintergrønt eller håndpillede rejer med smilende økologiske æg og citronmayonnaise.

Med de her tilvalg håber vi, at du får lige præcis den julefrokost du drømmer om. 

Kombineret julefrokost menu

Husk også, at du kan kombinere den klassiske med den vegetariske menu. På den måde kan din næste firmajulefrokost eller private julefrokost med familie og venner opfylde alle gæsters ønsker og give dig overskud til at julehygge og nyde en aften i et festligt lag. Uanset om valget bliver en klassisk julefrokost eller en vegetarisk julefrokost, kan du sikre dig velsmagende og spændende julefrokost retter på bordet i år.

Bestil julefrokost eller julefrokostbuffet nemt her.

Julefrokost catering 

Vores klassiske julefrokost leveres i hele landet anrettet på fade og i skåle eller i engangsemballage. Så uanset hvor du befinder dig i landet kan du få maden leveret lige til døren. Du vælger selv om maden skal leveres klar til opvarmning eller varm (her kommer merpris oveni) og uanset hvad, sørger vi for at afhente brugt service på et selvvalgt tidspunkt op til 3 dage efter dit arrangement. Få julens bedste catering til julefrokosten her hos Meyers.