Tilbage til opskrifter

Andesandwich med chilimayo, hoisinsauce og lynsyltet vinterkål

En sandwich, der trækker på et amerikansk barbecueunivers med lidt asiatiske smage – lidt henad af en pulled pork-sandwich – bare baseret på de gode rester fra andestegen. Hvis du har skind fra anden, så skal det steges sprødt og give knas til sandwichen.

Sådan gør du

Bred andeskindet ud på en bageplade med bagepapir, og steg det i ovnen ved 180°, til det er godt sprødt, ca. 20 minutter. Pas på, det ikke bliver sort. Læg det sprødstegte andeskind på køkkenrulle.

Rist kødet i andefedt sammen med fintsnittet løg, indtil det er mørt, og kødet er gennemvarmt. Krydr med salt og peber. Hold kødet varmt.

Rør mayonnaise med stærk chilisauce og sød chilisauce, sesamolie og limesaft, og smag til med salt og peber.

Lynsyltet vinterkål

Snit kålen så fint som muligt, og læg den i koldt vand i 20-25 minutter, indtil den er helt sprød. Sigt vandet fra, og slyng kålen tør i en salat- slynge eller et viskestykke. Vend derefter kålen med fintsnittet rødløg, syltet rødkål, ingefær, honning, limesaft og vindruekerneolie. Vend godt sammen, og smag kålen til med salt og peber.

Servering

Lun bollerne i ovnen, og flæk dem med en brødkniv. Du kan også pensle skærefladerne med andefedt og riste dem let sprøde i ovnen.

Smør først underbollen med hoisinsauce, læg kødet på, derefter kål, og smør overbollerne med chilimayoen. Slut af med ristet andeskind, og luk med overbollen.

Ingredienser

2 håndfulde skind fra andestegen (eller flæskesvær)
400 g plukket tilberedt andekød
3 spsk andefedt
1 løg
salt og peber
1 ½ dl mayonaise
2 spsk stærk chilisauce
3 spsk sød chilisauce
1 spsk mørk sesamolie
2 spsk limesaft

Lynsyltet vinterkål

300 g hvidkål (eller rødkål)
½ rødløg
100 g syltet rødkål
1 ½ tsk fintrevet ingefær
1 ½ tsk honning
3 spsk limesaft
4 spsk vindruekerneolie

Desuden

4 burgerboller
hoisinsauce

Find opskriften i Meyers jul