Tilbage til opskrifter

Grønkålsæggekage med stegte svampe og barbecuesauce

Inspirationen her er den japanske æggekage ”okonomiyaki”, som laves med grøntsager og grønsagsbouillon og toppes med forskellige saucer – og også er meget velegnet som opsamler af gode rester. Her lægger rester af stuvet grønlangkål en god smagsbund.

Sådan gør du

Barbecuesauce

Rør ketchup sammen med brun farin, æbleeddike, soyasauce, finthak- ket hvidløg, honning og paprika i en kasserolle, og kog det sammen til en tæt, tyk sauce – det tager ca. 15 minutter. Smag saucen til med salt og cayennepeber, og lad den køle af.

Svampe

Skær svampene i mindre stykker, og rist dem gyldne i lidt vindrue- kerneolie. Krydr med salt og peber.

Æggekage

Pisk æggene samen, så de har en ensartet farve. Rør stuvet grønkål med æg, bagepulver, grøntsagsbouillon og soyasauce, og krydr med lidt sort peber. Varm en pande op til middel varme – gerne en, du ved er god til at slippe, hvis du tilbereder æg på den. Hæld lidt vindruekerneolie på panden, og dernæst æggemassen, og steg i ca. 15 minutter ved lav til middel varme, indtil æggekagen er gennemvarm og har sat sig i midten.

Vend derefter æggekagen ud på en oliesmurt tallerken, og lad den glide tilbage på panden, så du har vendt den. Steg videre i 4-5 minutter på den anden side, indtil æggekagen er helt fast. Du kan evt. bruge et termometer til at tjekke, om æggekagen er færdig. Den skal være 75° i midten.

Grønkålsråkost

Vend kålen med fintsnittet rødløg, mayonnaise og citronsaft, og smag til med salt og peber. Lad kålen trække i 5 minutter.

Servér den lune æggekage toppet med grønkål, stegte svampe, barbe- cuesauce og plukket koriander.

Ingredienser

Barbecuesauce

1 dl ketchup
1 spsk brun farin
2 spsk æbleeddike
1 spsk sojasauce
½ fed hvidløg
1 spsk honning
2 tsk sød paprika
salt
½ tsk cayennepeber

Svampe

200 g champignon
2 spsk vindruekerneolie

Æggekage

8 æg
300 g stuvet grønlangkål
1 tsk bagepulver
2 dl grøntsagsbouillon
2 spsk sojasauce
peber
vindruekerneolie til stegning

Topping

3 håndfulde plukket grønkål (eller anden kål)
½ rødløg
¾ dl mayonaise
1 spsk citronsaft

Desuden

2 håndfulde frisk koriander (eller persilleblade)

Find opskriften i Meyers jul


Bagekursus for vaskeægte bagenørder 

Nørd igennem med vores dygtige bagere på vores hidtil mest avancerede bageskole. Hvis du allerede er ferm med surdej og ælteteknik og mestrer glutenstrukturen og de splintrende sprøde croissantdeje, så er dette bagekursus din vej ind i bageuniversets næste niveau.

Nu giver vi ny og endnu mere nørdet inspiration til alle hjemmebagere og bygger ovenpå alt det, som vi i årevis har øvet os på i vol. 1 og vol. 2.

På vores bagekursus vol. 3 går vi et skridt længere ind i bagningens univers og udfordrer dig med teknikker, finesser og håndværk fra øverste hylde. Vi går endnu mere i dybden og nørder igennem som kun dem med mel og surdej i tankerne kan gøre det!

Kort sagt har vores dygtige bagere lagt an til vores hidtil mest avancerede bagekursus, der gør dig i stand til at bage endnu bedre brød og hæve dit bageniveau til helt nye højder.

Det kan du opleve

100 % fuldkornsbrød

På det nye bagekursus lærer vi dig at lave det udfordrende 100% fuldkornssurdejsbrød med ristet kim og klid (der smagsmæssigt er al anstrengelse værd). Gissleberga kalder vi det - opkaldt efter den mølle i Sverige, hvor vi får melet fra.

Du kan læse mere om brødet her.

Levainbrød på rosinsurdej

Du bliver også introduceret til Levainbrød, som kendetegnes ved surdejen med vilde gærceller fra tørret frugt.

NY-bagels

Få hænderne i dejen til de chewy New Yorker-tro bagels, der først skal koges i en maltopløsning og dernæst bages og tilføres topping (der bliver siddende). De vaskeægte New Yorker-bagels og toppings er inspireret af Fransisco Migyoa fra Modernist Bread, som tidligere har besøgt Meyers Madhuset, og til sidst fylder vi dem med creme cheese og nyder dem på kurset.

Morning buns

Vi finder selvfølgelig også tid til at nørde med de sprød-saftige croissantdejsbaserede morning buns. En muscovadosukkeroprullet croissantdej, med snert af kanel og appelsinskal, rullet i sukker.

Bageskole vol. 3

Praktisk information

På kurset inddeles I i mindre hold, så I sammen kan komme i mål med bagværket. Vi sørger naturligvis for, at I kommer på samme hold, hvis I deltager sammen med andre. 

Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.

Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:

Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.

Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.

Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser. 

Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kursus, denne skal nemlig fremvises ved ankomst. 

På vores bagekurser får I en masse lækkert bagværk med hjem efter kurset, derfor er det en god ide at tage et ekstra net eller en taske med. Vi har papirsposer til rådighed.  

 

Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.