Har du en rest risengrød i overskud er det helt oplagt at lave klatkager. Det bringer stor glæde for både store og små.

Bestil mad ud af huset til juleaften. Lad vores kokke stå for den klassiske julemenu, så du slipper for at stå i køkkenet juleaften.

Bestil her

Sådan gør du

Bland risengrøden med æggeblomme, mel, sukker og vaniljekorn, og rør det godt sammen (når du skraber kornene ud af vaniljestangen, så mas dem sammen med lidt sukker på skærebrættet, inden du blander dem i grøden, så fordeler de sig bedre).

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt ned i risengrødsmassen – en lille smule først, som du banker godt ind i risengrøden, og derefter kan du folde resten af hviderne forsigtigt i, så de ikke taber pusten. Sæt små klatter på en middelvarm pande med lidt smør, og steg klatkagerne, til de bliver flotte og gyldne på begge sider.

Server de lune klatkager drysset med lidt flormelis, og giv brombærsyltetøj til.

Ingredienser

300 g kold risengrød
1 æggeblomme
2 spsk hvedemel
2 spsk sukker
¼ vaniljestang
2 æggehvider
15 g smør
flormelis
brombærsyltetøj