Har du en rest risengrød i overskud er det helt oplagt at lave klatkager. Det bringer stor glæde for både store og små.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Bland risengrøden med æggeblomme, mel, sukker og vaniljekorn, og rør det godt sammen (når du skraber kornene ud af vaniljestangen, så mas dem sammen med lidt sukker på skærebrættet, inden du blander dem i grøden, så fordeler de sig bedre).

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt ned i risengrødsmassen – en lille smule først, som du banker godt ind i risengrøden, og derefter kan du folde resten af hviderne forsigtigt i, så de ikke taber pusten. Sæt små klatter på en middelvarm pande med lidt smør, og steg klatkagerne, til de bliver flotte og gyldne på begge sider.

Server de lune klatkager drysset med lidt flormelis, og giv brombærsyltetøj til.

Ingredienser

300 g kold risengrød
1 æggeblomme
2 spsk hvedemel
2 spsk sukker
¼ vaniljestang
2 æggehvider
15 g smør
flormelis
brombærsyltetøj


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme