Tilbage til opskrifter

Gratin parmentier med and

Gratin parmentier er fransk husmandskost, hvor et gratineret lag af kartoffelmos gemmer på en fyldig ragout. Her lavet med rester fra andestegen. Det er en solid sag til, når appetitten er fuldt tilbage efter julemiddagen. Servér en sprød og frisk salat med en god syrlig dressing til og gerne et godt hvedebrød.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg groft, og steg dem glasklare i smør. Tilsæt plukket andekød, tomatpuré, sauce, flåede tomater, timian og rosmarin, og lad det hele simrekoge i 15-18 minutter til en tæt ragout. Smag til med salt og peber.

Mos de kogte kartofler/rodfrugter/løg med en kartoffelmoser eller et 2 piskeris. Rør smeltet smør, sødmælk, /3 af osten og revet muskatnød i mosen, og smag til med salt og peber.

Fordel ragouten i bunden af et gratinfad, kom mosen ovenpå, og bag gratinen i ovnen ved 180° i 30 minutter. Drys den sidste revne ost over, skru ovnen op til 200°, og bag videre i 10-15 minutter, indtil toppen er flot gylden.

Lad gratinen køle en smule af og sætte sig, inden du sætter den på bordet, gerne sammen med salat og brød.

Ingredienser

2 løg
2 fed hvidløg
50 g smør (eller andefedt)
400 g tilberedt andekød
1 spsk tomatpuré
4 dl brun sauce (supplér med vand, hvis du mangler)
200 g flåede tomater
1 spsk timianblade
1 spsk rosmarin
1 ⅕ kg kogte kartofler (og gerne andre tilberedte rodfrugter, løg m.m.)
100 g smeltet smør
2 dl sødmælk
150 g fast ost
½ tsk revet muskatnød

Find opskriften i Meyers jul