Mød Cornelia og Oliver, som er køkkenchef for en dag

’Køkkenchef for en dag’ inviterer denne måned Højskole uden mure i køkkenet, og det er derfor dem, der har bestemt menuen. ’Højskole Uden Mure’ er et tilbud til unge mellem 15-25 år, der er faldet ud af uddannelsessystemet. Formålet er at arbejde med det potentiale, som mad og måltider rummer, når det handler om at styrke unges livsmestring og inddrage dem i et forpligtende fællesskab, hvor der er plads til og brug for den enkelte. På den måde kan fællesskabet styrke de unges livsmestring og vej til at komme i job og uddannelse. De unge er tilknyttet projektet i minimum tre måneder, hvor de får madfaglig undervisning, deltager i workshops og praktikforløb på restauranter, i kantiner og fødevarebutikker. ’Højskole Uden Mure’ er et samarbejde mellem Meyers Madhus, Hotel Og Restaurantskolen, Hvidovre Kommune og Københavns Kommune.

”Vi har hver især valgt en ret, som vi godt kan lide. Derfor er menuen lidt i øst og vest, hvilket vi synes er rigtig sjovt.”

Cornelia og Oliver

Fulde navn: Cornelia og Oliver

Titel: Elev på Højskole uden mure

 

Hvor længe har I været tilknyttet Højskole uden mure?

Vi har begge været på højskolen i lidt over ni måneder.

Er der nogle bestemte råvarer/produkter, som I gerne vil sætte fokus på i dagens menu?

Vi har hver især valgt en ret, som vi godt kan lide. Derfor er menuen lidt i øst og vest, hvilket vi synes er rigtig sjovt, men det smager virkelig godt!

Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?

Oliver: Min pastasalat er inspireret af en af mine livretter fra min favoritrestaurant i Hvidovre.

Cornelias: Jeg har lavet ayran med mynte, hvilket er en drik baseret på yoghurt. Mynte giver en mere parfumeret smag og er den måde, man laver ayran på i Iran, som er min fars hjemland, hvor vi ofte har været på ferie. 

Har I et særligt forhold til mad?

Oliver: Jeg bor hjemme og elsker at spise sammen med mine forældre, men engang i mellem er det fedt at købe take-away, sætte mig hjem, spise alene og se youtube.

Cornelia: Jeg har altid lavet mad sammen med min mor. Hun har gigt, og derfor var jeg hendes hænder og lærte meget på den måde.

Se menuen for Almanak

 > Se menuen for En bid grønnere

Se menuen for Den grønne

 

Er du blevet inspireret af dagens menu? Se to udvalgte opskrifter her!

 Se opskriften på boller i karry her 

 Se opskriften på ayran her