Alt hvad du har brug for til juleaften

Når julefreden sænker sig, vil vi gerne gøre vores til, at det forløber smertefrit, når andestegen skal i ovnen og sværen skal blive sprød. Vi har frittet vores kokke for deres bedste opskrifter og mest saftige tips og tricks. Læs med og bliv klædt på, inden du binder forklædet.

 • Opskrift på andesauce

  Den perfekte andesauce til juleanden

  Sauce skal der til, når den saftige andesteg skal på bordet juleaften. Her får du vores bedste opskrift. Den er ikke svær at give sig i kast med.

  Find opskrift
 • MADSNAK

  Vores hotline er varm Lillejuleaften

  Måske har du ansvaret for juleanden for allerførste gang, måske har du forlagt din småkage-opskrift, eller også har du bare brug for ny inspiration og et saftigt kokketip. Vi har kokke- og bageeksperter klar ved tasterne, hvis du skriver til madsnak@meyers.dk.

  Du kan skrive til vores Madsnak på alle hverdage op til jul i almindelig kontortid. Desuden holder vi ekstraordinært telefonen åben 23. december kl. 10-12 på +45 25 10 27 66, så du kan få gastronomisk førstehjælp, hvis julemaden driller.

Lav din egen rødkål

Julens historie

Når vi i julemåneden sætter os til bords for at spise og drikke julens gode mad og øl, er det en tusind år gammel nordisk skik, vi holder i hævd. I vikingetiden fejrede vores forældre hver år ved medvinter, at halvdelen af den mørke tid var ovre, og at man gik mod lysere tider. Man samledes om bordet for at drikke for fred, men også for at spise godt.

Da vi blev kristnet omkring år tusind flyttedes festen til december, og man fejrede nu i stedet Jesu fødsel. Det har vi gjort hver år siden, og nu nærmer sig igen tiden, hvor familie, venner og kolleger samles om måltider, som helst skal være genkendelige og vække minder, men samtidig gerne må være noget ud over det sædvanlige.

Hjemmelavet æblegløgg

 • Bagekursus med surdej hos Meyers

  Giv en oplevelsesgave til en du holder af

  Giv et madkursus i julegave

  Kom på madkursus i Meyers Madhus, hvor du lærer at bage, udforske nye gastronomiske territorier eller får inspiration til desserter fra chokoladeeksperter og landets bedste kokke. Det giver madoplevelser for livet, uanset om du er nybegynder eller passioneret amatørkok.

  Find alle vores madkurser her
 • Gaveidé

  Giv et gavekort til en restaurantoplevelse

  En madoplevelse

  Med et gavekort til vores restauranter giver du både en dejlig madoplevelse, og hjælper os samtidig med at holde skruen i suppen. Lige om lidt venter en nyfunden hverdag fuld af familiemiddage, vennebrunches og firmafrokoster. Præcis som vi kan lide det. Kan vi i fællesskab strække julen og hjerternes fest indtil da? (Gave)kort sagt: Det ville være en kæmpe gave. Se alle mulighederne for køb af gavekort til Meyers spisesteder

  Se mere

Julen 2024

Vi siger ofte "i denne søde juletid", når vi taler om julehyggen. Her samles vi om bordet til julemiddage for at nyde vinterens dybe smage og varme mad, imens december mørket falder på, og lysene i vinduerne tændes. Julen er i særdeleshed den tid på året, hvor freden bør indfinde sig i de danske juledekorerede stuer. Vi går sammen i køkkenet og kredser for julemaden, som kræver masser af nærvær.  

Vi har samlet alle vores gode opskrifter, kokketips og tricks til julens klassikere: ande- og flæskestegen, risalamanden og kirsebærsovsen og meget mere. Vi hjælper jer med ikke at glemme, hvad man serverer til julemiddagen. For at gøre julen 2024 til en helt særlig jul - og måske en af de bedste, er hovedspilleren nødt til at sidde lige i skabet. Den traditionelle jul må helst ikke lide nogen nød. Men vi skal nok hjælpe dig med, at julemenuen bliver en succes. 

Vi deler også opskrifter på sødt julebagværk, hvad enten I skal i gang med julesmåkagerne, honningkager eller julede snurrer. Til de gastronomiske nørder vil man også kunne finde opskrifter på hjemmelavet gastrik til julesovsen – og den kan både laves til ande- og flæskestegssovsen eller en vegetarisk sovs. 

Det grønne julekøkken anno 2024

Vil I selv i stå for maden til jeres julefrokost, guider vi dig til saftige juleopskrifter og gode køkkenfif, så du kan begive dig ind i det grønne og vegetariske julekøkken. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvad man egentlig spiser til en vegetarisk julefrokost. Her på siden kan du finde fifs til tilberedningsmetoder, når du laver mad til en vegetarisk julefrokostmenu samt tips til, hvordan du giver den vegetariske og grønne julemad masser af smag og mæthed. Her spiller umami en vigtig rolle, hvilket vores opskrift på en svampepaté er propfyldt med. Få masser af inspiration til jeres grønne og vegetariske julefrokost. Alle opskrifter kan selvfølgelig også bruges, hvis I gerne vil kreere vegetariske og grønne retter som alternativ til de klassiske juleretter på selve juleaften. De grønne retter vil være et friskt pust til de mere tunge og brune retter, som der er tradition for at servere til julemiddagen. 

Hjælp til julemaden 2024

Til juleaften skal maden selvfølgelig sidde lige i skabet. Her på siden finder du alle Meyers gode råd og tips til at få anden saftig og flæskesværen sprød. Du kan også ringe til vores Meyers Madsnak, som er den moderne variant af husmoderservice. Madsnak vil også her i julen sidder klar til at guide dig under julemadsforberedelserne. Ring til Meyers Madsnak helt frem til d. 23. december. Vi giver selvfølgelig og hjælp til dig, der er helt ny i at lave en vegetarisk julemenu.  

Julemiddagen eller julefrokosten ud af huset 2024

Har du uden held forsøgt flere år i streg at få tilberedt en perfekt and eller steg, men uden held? Eller vil du prøve noget nyt i år og bestille din julemiddag eller julefrokost ud af huset. Meyers ud af huset kan stå for både julefrokostmenuer og julemiddage. Begge julemenuer kan bestilles i en klassisk og en vegetarisk variant. Vi tilbyder også, at man kan bestille mange forskellige tilvalg, der kan gøre julemaden ekstra særlig.   

Julefrokosten kan du bestille til adresser i Nordsjælland, Storkøbenhavn, Aarhus og omegn – som Vejle, Silkeborg, Viborg, Skanderborg og Randers. Julemiddagen leverer vi til hele landet – f.eks. helt til Aalborg, midt på Fyn til Odense eller til toppen af Sjælland i Helsingør. Så bestil nemt Meyers julemiddag og julefrokost ud af huset - så er I sikret, at både de klassiske retter og de vegetariske juleretter får en plads i julen.