Tilbage til opskrifter

Kirsebærsauce med anis og kanel

Her får du opskriften på den bedste kirsebærsovs til din risalamande. Du kan i den grad smage forskel på den købte og hjemmelavede kirsebærsauce, som her har en skøn smag af appelsinskal, kanel og stjerneanis.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Kom de syltede kirsebær i en gryde sammen med fintrevet appelsinskal og appelsinsaft, sukker, eddike, kanel og stjerneanis. Bring gryden i kog, og lad bærrene koge igennem i 3-4 minutter. Rør maizena ud i lidt koldt vand, og hæld det i kirsebærsovsen under omrøring. Lad sovsen koge i 1 minut, så den tykner, og smag evt. til med ekstra sukker og eddike. Server sovsen lun.

Tip

Du kan sagtens lave kirsebærsovsen færdig på forhånd og så lune den, når den skal bruges.

Ingredienser

1 glas syltede kirsebær
1 usprøjtet appelsin
2 spsk sukker
1 spsk kirsebæreddike
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 spsk maizena


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål