Tilbage til opskrifter

Kirsebærsauce med anis og kanel

  • Opskrift på kirsebærsovs til risalamande

Her får du opskriften på den bedste kirsebærsovs til din risalamande. Du kan i den grad smage forskel på den købte og hjemmelavede kirsebærsauce, som her har en skøn smag af appelsinskal, kanel og stjerneanis.

Sådan gør du

Kom de syltede kirsebær i en gryde sammen med fintrevet appelsinskal og appelsinsaft, sukker, eddike, kanel og stjerneanis. Bring gryden i kog, og lad bærrene koge igennem i 3-4 minutter. Rør maizena ud i lidt koldt vand, og hæld det i kirsebærsovsen under omrøring. Lad sovsen koge i 1 minut, så den tykner, og smag evt. til med ekstra sukker og eddike. Server sovsen lun.

Tip

Du kan sagtens lave kirsebærsovsen færdig på forhånd og så lune den, når den skal bruges.

Ingredienser

1 glas syltede kirsebær
1 usprøjtet appelsin
2 spsk sukker
1 spsk kirsebæreddike
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 spsk maizena