Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet gløgg

Gløgg hører de kolde måneder til og er fantastisk at lune sig på. Der findes mange forskellige udgaver, men denne her slår de fleste, da den er fyldt med krydderier, ingefær, appelsinsaft og -skal.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne, minus snaps, mandelsplitter og ekstra rosiner, i en gryde med tætsluttede låg, bring det op til 98° og lad det simre i 1 time. Lad gløggen trække i 24 timer, og sigt krydderierne væk.

Varm gløggen op til 65-70° og tilsæt snaps. Server straks med rosiner og mandelsplitter. Læg evt. rosinerne i lidt snaps en time før servering. Tilsæt evt. mere sukker for en sødere gløgg.

Ingredienser

25 g hele nelliker
25 g groft knust kardemomme
2 kanelstænger
¼ stødt groft muskatnød
1 usprøjtet citron saft og skal
3 usprøjtede appelsiner (heraf skal af 1 og saft af alle)
50 g frisk ingefær i mindre stykker
500 g rørsukker
50 g hakkede rosiner
30 g pomerans-skal (kan købes hos en specialkøbmand)
4 laurbærblade
15 g hele sorte peberkorn
10 g hel allehånde
3 l kraftig rødvin
5 dl rød portvin
3 dl mørk rom
3 dl snaps (gerne Brøndums snaps)
mandelsplitter
rosiner


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme