En sirligt pisket, dansk tradition
Danmark er muligvis et lille land, men når det kommer til søde sager, har danskerne ikke været blege for at sætte dagsordenen internationalt. Der er trods alt en grund til at det, vi kalder ’wienerbrød’, hedder ’Danish’ i resten af verden, og at turister fra fjerne afkroge ikke kan forlade kongeriget uden en bøtte ’Butter Cookies’ i bagagen.
Men her til lands kan vi også tage æren for tilblivelsen af endnu slags kagekunst. Et konditorhåndværk, som endda desværre lidt er ved at gå i glemmebogen: Flødeskumskagerne. Mødet mellem sirligt pisket, silkeblød fløde og sprøde, bagte elementer gjorde sit indtog i starten af 1900-tallet, og fik borgerskabet til at flokkes mod konditorierne.
Senere blev flødeskumskagen fast inventar på kaffebordet i de danske hjem, og lur os, om ikke også nogle af dine bedste flødekageminder trækker tråde til barndommens besøg hos bedsteforældrene.