Tilbage til opskrifter

Tatar af kuller med allehånde, citronsyltet selleri og rygeostcreme

Tatar er et friskt indslag på frokostbordet. Ud over kød eller fisk skal der gerne være noget cremet til at binde tataren sammen, noget syltet, der giver friskhed og bid, og noget sprødt. Alt det finder du her i en mild kullertatar med citrus, let røgsmag og knasende boghvede.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Kullertatar

Tag fisken ud af fryseren en time i forvejen, så den tør lidt op, men stadig er delvist frossen. Skær den i små tern, og kom dem i en skål sammen med salt, sukker, vindruekerneolie og allehånde – gem lidt allehånde til topping. Vend det hele godt sammen. Sæt tataren i køleskabet, så den er iskold ved servering.

Citronsyltet selleri

Skræl knoldsellerien, og skær både den og blegsellerien i tynde strimler. Vend dem med en knivspids salt, og lad dem trække, så de falder lidt sammen. Det tager 20-25 minutter. Pres overskydende væske ud af sellerien, og vend med syltede løg og citronskal.

Rygeostcreme

Rør rygeost, mayonnaise og citronsaft sammen til en cremet dressing. Smag til med peber.

Sprød boghvede

Varm olien op i en lille kasserolle til 165°, eller til den syder og bobler omkring en tændstik uden svovl. Fritér boghveden i et par minutter, indtil nogle af kernerne popper. Sigt olien fra i en sigte (den kan gemmes), og ryst boghvedekernerne med fint salt. Læg dem på fedtsugende papir.

Ved servering

Fordel tataren i bunden af et fad, og top med rygeostcreme, citronsyltet selleri og et drys boghvedeknas. Slut af med et lille drys stødt allehånde og godt med karse.

Ingredienser

Kullertatar

400 g Kuller (eller anden torskefisk), frosset i mindst 24 timer
½ tsk fint salt
1 knivspids sukker
1 tsk vindruekerneolie
½ tsk stødt allehånde

Citronsyltet selleri

150 g knoldselleri
2 blegselleri
syltede løg og citronskal

Rygeostcreme

¾ dl rygeost 10%
½ dl mayonaise
2 spsk citronsaft
1 spsk peber

Sprød boghvede

100 g boghvedekerner
3 dl vindruekerneolie til fritering
½ tsk fint salt

Desuden

karse

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål