Meyers simremad
1.395,-
pr. person
Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.
På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset.
Hvad lærer du?
Du får en introduktion til de kødudskæringer, der egner sig til den langsomme tilberedning.
Du lærer om saltning, marinering, bruning og simretilberedning af kød, så du hver gang kan ramme den bløde, smeltende konsistens, der er indbegrebet af god simremad. Den gode sovs, der kommer ud af den langsomme tilberedning, er et kapitel for sig, og du lærer at intensivere, tilsmage og jævne sovser efter alle kunstens regler.
Vi dykker ned i grøntsagernes, urternes og krydderiernes vigtige rolle i simrekøkkenet.
Vi tilbereder sammen et antal retter, f.eks. 'pulled pork' marineret i en aromatisk barbecue-rub samt svinekæber braiseret i øl, braiserede fennikel og helbagt knoldselleri. Vi tager også østpå, og du lærer at lave den butter chicken, der er blevet en Meyers-klassiker.
Bemærk: De længste tilberedninger har vi sat over på forhånd, men vi gennemgår alle processer. Menuen varierer med sæsonen og kokkens inspiration på dagen.
Hvad får du?
- Et overdådigt måltid med flere forskellige simreretter og godt tilbehør
- Alle drikkevarer – vin, øl, most, vand, kaffe, te – er inkluderet gennem hele kurset
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om det sjove
- Opskrifterne med hjem, så du kan genskabe og måske forbedre retterne i dit eget køkken
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
På kurset vil I blive inddelt i mindre hold, hvor I sammen skal prøve kræfter med opskrifterne.
Hvis i kommer sammen med andre, vil vi så vidt muligt sørge for at I får oplevelsen sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kursus, denne skal nemlig fremvises ved ankomst.