De bedste salater til decembers middagsborde

Vi elsker at udforske det grønnere julemåltid og julesalaterne med deres smukke farver. Julesalaterne giver et dejligt friskt pust til julefrokostbordet, som har for vane at være en lidt tung omgang. I denne artikel har vi derfor samlet vores yndlingssalater til juletiden, så du kan få lidt inspiration. Måske en af salaterne bliver en fast del af julemiddagen fremover.

De grønne retter har ikke tradition for at spille hovedrollen ved julens måltider. Her serveres sprødstegte ænder, saftig flæskesteg, brunede kartofler og sovs der, hvis det er en rigtig sovs, hænger ved kartoflerne. I sin helhed en lækker og smagfuld middag. Men for at ikke at blive træt og dvask af al den gode julemad allerede efter juleaften, ynder vi at tage et par grønne indslag med til bords. En grøn salat baseret på årstidens kål, en syrlig dressing og lidt knas kan gøre den ellers lidt tunge menu lettere. 

Når salaterne ikke nødvendigvis er en fast del af julemaden, er der rig mulighed for at være kreativ og bruge af alle sæsonens råvarer. Prøv f.eks. også at inkorporere julens krydderier i dressinger til grove kåltyper. Vi har samlet vores yndlingssalater til julen, så du kan lade dig inspirere til de kommende julefrokoster og julemiddage.

Decembers råvarer

Selvom det er vinter, bugner naturen af lækre råvarer. Herunder har vi udplukket mange af vores favoritter, sådan at du kan danne dig et overblik.

Det fantastiske kål

Grønkål, hvidkål, rosenkål og rødkål er i sæson netop nu og er for mange en obligatorisk del af julebordet. Kål er kærlighed til både kroppen og kloden, for kål er ikke kun en farverig og billig råvare, men også en klimavenlig en af slagsen. Kål er også en fremragende kilde til vitaminer, mineraler og kostfibre, som vi alle har godt af i den mørke tid.

 • Quinoasalat med rødkål

  Mættende salat til julefrokosten

  Quinoa stammer fra Sydamerika og er blandt de råvarer, der er blevet udråbt til super foods i de senere år. Bag den betegnelse ligger et højt protein- og mineralindhold og en sund fedtsyreprofil. Quinoa har en lidt nøddeagtig smag, der er delikat i en fyldig, mættende og saftig vintersalat som her.

  Find opskriften

Salater med frugt

Salater med frugt er ikke kun dessertvarianten 'frugtsalat', hvor forskellige frugter serves med en lækker vaniljecreme. Frugter kan også sagtens være medspiller i en grøn salat. Grønkål og æbler, rødkål og appelsin - klassiske venner til jul. Vi har udfordret frugters kunnen med denne appelsinsalat. En mere klassisk salat med frugt er waldorfsalat, hvor der gerne må være masser af vindruer.

 • Kålsalat med kamsteg

  Brug resterne

  De fleste vil få rester af anden eller flæskestegen efter juleaften. Fremfor at servere disse rester med gårsdagens tilbehør, eller hvis mængden ikke er så stor, er det oplagt at serve en fyldig salat, hvor anden eller stegen spiller en mindre rolle. Her deler vi en opskrift på kålsalat med kamsteg, men har du rester af and, kan kamstegen snildt erstattes.

  Find opskriften