De bedste salater til decembers middagsborde

Vi elsker at udforske det grønnere julemåltid og julesalaterne med deres smukke farver. Julesalaterne giver et dejligt friskt pust til julefrokostbordet, som har for vane at være en lidt tung omgang. I denne artikel har vi derfor samlet vores yndlingssalater til juletiden, så du kan få lidt inspiration. Måske en af salaterne bliver en fast del af julemiddagen fremover.

De grønne retter har ikke tradition for at spille hovedrollen ved julens måltider. Her serveres sprødstegte ænder, saftig flæskesteg, brunede kartofler og sovs der, hvis det er en rigtig sovs, hænger ved kartoflerne. I sin helhed en lækker og smagfuld middag. Men for at ikke at blive træt og dvask af al den gode julemad allerede efter juleaften, ynder vi at tage et par grønne indslag med til bords. En grøn salat baseret på årstidens kål, en syrlig dressing og lidt knas kan gøre den ellers lidt tunge menu lettere. 

Når salaterne ikke nødvendigvis er en fast del af julemaden, er der rig mulighed for at være kreativ og bruge af alle sæsonens råvarer. Prøv f.eks. også at inkorporere julens krydderier i dressinger til grove kåltyper. Vi har samlet vores yndlingssalater til julen, så du kan lade dig inspirere til de kommende julefrokoster og julemiddage.

Decembers råvarer

Selvom det er vinter, bugner naturen af lækre råvarer. Herunder har vi udplukket mange af vores favoritter, sådan at du kan danne dig et overblik.

Det fantastiske kål

Grønkål, hvidkål, rosenkål og rødkål er i sæson netop nu og er for mange en obligatorisk del af julebordet. Kål er kærlighed til både kroppen og kloden, for kål er ikke kun en farverig og billig råvare, men også en klimavenlig en af slagsen. Kål er også en fremragende kilde til vitaminer, mineraler og kostfibre, som vi alle har godt af i den mørke tid.

 • Quinoasalat med rødkål

  Mættende salat til julefrokosten

  Quinoa stammer fra Sydamerika og er blandt de råvarer, der er blevet udråbt til super foods i de senere år. Bag den betegnelse ligger et højt protein- og mineralindhold og en sund fedtsyreprofil. Quinoa har en lidt nøddeagtig smag, der er delikat i en fyldig, mættende og saftig vintersalat som her.

  Find opskriften

Salater med frugt

Salater med frugt er ikke kun dessertvarianten 'frugtsalat', hvor forskellige frugter serves med en lækker vaniljecreme. Frugter kan også sagtens være medspiller i en grøn salat. Grønkål og æbler, rødkål og appelsin - klassiske venner til jul. Vi har udfordret frugters kunnen med denne appelsinsalat. En mere klassisk salat med frugt er waldorfsalat, hvor der gerne må være masser af vindruer.

 • Kålsalat med kamsteg

  Brug resterne

  De fleste vil få rester af anden eller flæskestegen efter juleaften. Fremfor at servere disse rester med gårsdagens tilbehør, eller hvis mængden ikke er så stor, er det oplagt at serve en fyldig salat, hvor anden eller stegen spiller en mindre rolle. Her deler vi en opskrift på kålsalat med kamsteg, men har du rester af and, kan kamstegen snildt erstattes.

  Find opskriften

Det grønne julekøkken anno 2023 

Julen er traditionernes tid. I særdeleshed når det kommer til det, vi spiser. Men selvom det er dejligt med saftige andelår og de sprøde svær, så elsker vi at udforske det grønne julemåltid, som over de seneste år har vundet en større og større plads. Skal I selv i stå for den grønne og vegetariske mad til jeres julefrokost eller julemiddag, guider vi dig til saftige juleopskrifter og gode køkkenfif, så du kan begive dig ind i det grønne og vegetariske julekøkken. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvad man egentlig spiser til en vegetarisk julefrokost eller julemiddag. Her på siden kan du finde fifs til tilberedningsmetoder, når du laver mad til en vegetarisk julemenu samt tips til, hvordan du giver den vegetariske og grønne julemad masser af smag og mæthed. Her spiller umami en vigtig rolle, hvilket vores opskrift på en svampepaté er propfyldt med. Få masser af inspiration til jeres grønne og vegetariske julefrokost og julemiddag. De grønne retter vil være et friskt pust til de mere tunge og brune retter, som der er tradition for at servere til julemiddagen.  

Vi foreslår både grønne salater, vegetariske alternativer til både klassikerne juleaften og på julefrokostbordet. Mange af opskrifterne kan også bruges som tilbehør til de klassiske retter, som and og flæskesteg. Vi har f.eks. mange varianter af den skønne grønkålssalat. Brug råvarer som quinoa, der mætter i måltidssalater eller sæsonens smukke appelsiner, der vil pryde jeres julebord med en smuk, smuk farve. Bliv inspireret til den grønne og vegetariske julemiddag her på siden. 

Vegetarisk julemiddag 2023 fra Meyers  

Juleaften er en af de mest traditionsrige aftener i løbet af hele året. For mange af os er det med stor spænding, at vi ser frem mod aften, når mørket falder på, stearinlysene er tændt, juletræet pyntet og med julemiddagen i sigte. For børn og unge sjæle er det Disneys Juleshow og gaverne, der ventes på i spænding. De voksne ser ofte frem til alle traditionerne, som er forbundet med aftenen, hvor vi er sammen omkring et godt julemåltid. Julemiddagen er også meget traditionsbundet og skal for nogen helst være helt klassisk julemad. Men gennem de sidste år er der sket et skifte, og flere ser mod vegetarisk julemad, hvor de grønne planteproteiner spiller hovedrollen sammen med mange af de kendte elementer fra julemiddagen.  

Er du vegetar, eller har du lyst til at prøve alternativ julemad, kan du også juleaften få vegetarisk mad ud af huset. Mens I hygger med forberedelserne, ser det sidste afsnit af årets julekalender og mærker julefreden langsomt sænke sig, har Meyers kokke fra Meyers catering gjort det nemt for jer at servere både den klassiske julemiddag eller vegetarisk julemiddag, for dem som ønsker det. Hos Meyers har vores kokke sammensat en vegetarisk julemenu, som er lavet af gode råvarer, hvor grøntsagerne spiller hovedrollen, og hvor de varme krydderier og intense smage fuldender din vegetariske jul. Julemad ud af huset i 2023 imødekommer alle julegæsternes ønsker. Og den kan endda kombineres med den klassiske julemiddag. 

Se vores vegetariske julemenu 2023 

Til din vegetariske juleaften har vi forberedt veltilberedt julemad. Du kan vælge en 2-retters eller 3-retters vegetarisk julemenu, hvor du kan tilkøbe en lækker forret. Hovedretten byder blandt andet på efterårets grøntsager og smagen af jul. Den vegetariske julemad består også af hele to forskellige slags kartofler - ristede små danske kartofler med timian samt brunede kartofler vendt i en let saltet karamelsauce. Når maven er til det, afslutter I måltidet med en klassisk blød risalamande med kirsebærsauce og sukkerristede mandler. Ingen jul uden god dansk julemad. Forbered en vegetarisk julemiddag uden stress. Bestil nemt julemad til jeres juleaften her hos Meyers - så sørger vi for at levere lige til døren. Du kan bestille til hele landet – fra København, Helsingør, Odense, Vejle, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Aarhus og Aalborg.  

Levering af vegetarisk julemiddag 2023 

Meyers leverer juleaftensmenuer helt ned til to kuverter, som er tilberedt af kvalitetsråvarer og med smag i højsæde til hele landet – lige fra København til Helsingør, fra Odense til Svendborg, Vejle til Randers, Silkeborg til Aarhus og Aalborg til Skagen. Det eneste, du skal gøre, er bestille julemaden, varme og anrette vores hjertevarmende vegetariske julemad, når den er blevet leveret til din dør. Det er lige så nemt, som at bestille take away – og kan måske blive jeres nye juletradition med oprindelse i 2023.