Tilbage til opskrifter

Grønkålssalat med appelsin

En frisk, grøn kålsalat er en god ledsager til alverdens tunge og krydrede simreretter, og den er også skøn at ramme på en vinterbuffet. Salaten vendes med en skøn dressing og toppes med mandler og sesamfrø

Bestil mad ud af huset til julefrokosten. Lad vores kokke stå for et vegetarisk julebord, hvor grøntsagerne spiller hovedrollen.

Bestil her

Sådan gør du

Råkost

Fjern de yderste grønne blade fra savojkålen, og rib grønkålen. Snit de to slags kål så fint som muligt, gerne under 2 mm, så brug en skarp kniv eller eventuelt et gammeldags vuggejern. Kom kålen i koldt vand for at trække sprødhed. Rist sesamfrøene på en varm pande, til de springer og er gyldne. Vend mandlerne med lidt olie og havsalt, og rist dem gyldne ved svag varme enten på panden eller i ovnen ved 150°, og husk at ryst lidt i dem undervejs. Skær skallen af appelsinerne med en tyndskræller, og pas på ikke at få det hvide med. Snit så appelsinskallen i så fine strimler som muligt. Fjern resten af skrællen fra appelsinerne med en kniv. Start med top og bund, så der er noget at hvile på. Skær derefter appelsinerne i fileter, ved at skære mellem lamellerne.

Marinade

Pres saften af appelsin-resterne ned i en gryde sammen med citronsaften. Kog ind til det halve, og køl ned. Kom citrussaften i en blender sammen med tahin, honning, æblecidereddike og hvidløg. Kør dressingen med rapsolien, og smag til med salt og peber og eventuelt lidt frisk citronsaft. Vend kålene med dressingen, strimlerne af appelsinskal og sesamfrøene. Anret råkosten på et stort fad, og fordel appelsinfileterne og mandlerne på toppen.

Ingredienser

Råkost

200 g savojkål
200 g grønkål (ca. 3-4 stokke)
2 spsk sesamfrø
100 g smuttede mandler
Lidt rapsolie
havsalt
4 usprøjtede appelsiner

MarinadeMarinade

Saft af appelsinresterne
1 citron
3 spsk tahin (sesampasta)
2 spsk honning eller mørk sirup
2 spsk æblecidereddike
1 knivspids hakket hvidløg
½ dl koldpresset rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber