• Roedkål quinoa

Quinoa stammer fra Sydamerika og er blandt de råvarer, der er blevet udråbt til super foods i de senere år. Bag den betegnelse ligger et højt protein- og mineralindhold og en sund fedtsyreprofil. Quinoa har en lidt nøddeagtig smag, der er delikat i en fyldig og saftig vintersalat som den her.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pluk bladene af timianen. Skær løgene med skal i kvarter, og vend dem med lidt olie, timianblade og salt i et ovnfast fad. Bag dem ved 135° i 40-45 minutter, til de er godt møre. Pil skallen af løgene, og sæt dem til side.

Du kan evt. udvande quinoaen i 50 minutter før kogning. Det fjerner den lidt sæbede smag, som nogle typer kan have. Kog quinoaen i ca. 20 minutter eller efter anvisningen på pakken. Si evt. overskydende vand fra, og lad quinoaen køle af til stuetemperatur.

Rist solsikkekernerne i lidt olie på en middelvarm pande, til de begynder at dufte og blive gyldne. Drys med salt. Snit rødkålen meget fint, og vend den sammen med quinoafrøene. Skær skallen af grapefrugterne, og skær kødet i både, så du undgår de hvide lameller. Vend dem i salaten. Pil hvidløget, og hak det meget fint. Rør citronsaft, citronskal, ¾ dl olivenolie, finthakket hvidløg og honning sammen, og smag til med salt og peber.

Skær avocadoerne i halve, fjern stenene, og grav kødet ud med en spiseske. Skær avocadokødet i fine både, og vend det i salaten sammen med dressingen. Drys de ristede kerner over salaten, og server den.

Tip

Spis den som en enkel aftensmad med godt ristet eller grillet brød.

Ingredienser

5 kviste timian
3 rødløg
Havsalt
300 g quinoa
60 g solsikkekerner
300 g rødkål
2 blodgrapefrugter
¾ dl citronsaft
1 skal citron (usprøjtet)
koldpresset olivenolie
½ fed hvidløg
2 spsk honning
3 modne avocadoer
Friskkværnet peber