Tilbage til opskrifter

Frisk rødkålssalat med svesker, hasselnøder og blodappelsin

Når man alligevel har gang i det store kålsnitteri for at lave syltet og lun rødkål, er det oplagt at supplere med en frisk, knasende kålsalat. Den bidrager med noget af den lethed, man kan savne på julebordet. Brug de nødder, citrusfrugter og tørrede frugter, du har lyst til, og som måske er i juleforrådet i forvejen.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Snit kålen helt tyndt – gerne 1 mm tyndt, og maks. 2 mm. Brug et mandolinjern eller en stor, skarp kniv. Læg kålen i koldt vand i mindst 20 minutter, mens du gør resten klar – så bliver den helt sprød, flot hvid og rød og lidt mildere i smagen. Sigt vandet fra, og slyng kålen tør i en salatslynge, eller tør den i et viskestykke.

Skær skrællen af appelsinerne, og skær ind mellem lamellerne, så du får fine fileter af rent frugtkød. Pres resterne af appelsinerne over en lille kasserolle, og kog saften ind til det halve. Lad den køle af.

Pisk den afkølede appelsinsaft sammen med dijonsennep, honning og citronsaft. Pisk vindruekerneolien i lidt ad gangen, og smag dressingen til med salt og peber.

Rist hasselnødderne på en mellemvarm pande i 7-8 minutter, indtil de er let gyldne. Hak dem meget groft, og krydr med salt.

Vend rødkålen med svesker skåret i tynde strimler, dressingen og de ristede hasselnødder, og smag til med salt og peber.

Ingredienser

350 g rødkål
2 usprøjtede blodappelsin (eller alm. appelsiner)
1 spsk dijonsennep
1 spsk honning
3 spsk citronsaft
¾ dl vindruekerneolie
salt og peber
50 g hasselnødder
50 g svesker

Find opskriften i Meyers jul