4 hovedretter til konfirmationen

Når foråret melder sin ankomst, gør tiden for konfirmation og andre af livets store fester det også. Hvad der skal serveres, når venner og familie fra nært og fjernt samles, kan være lidt af en hjernevrider. Skal menuen være grøn, traditionel eller med fisk, og skal den være delevenlig og på fade, portionsanrettet eller serveres på det store buffetbord?

Hovedretten giver mulighed for at være kreativ, men det kan være en fordel at tænke på, hvilke andre retter, du serverer, så det hele harmonerer. Inden du giver dig i kast med valg af hovedret, har vi derfor samlet lidt tips, du kan tage med i dine overvejelser.

Tip 1: Personlighed

Menuen kan gøres personlig ved at servere hovedpersonens livretter. På den måde får du samtidig en unik menu, der afspejler konfirmanden. 

Tip 2: Sæsonens råvarer

Brug forårets friske og sprøde grøntsager og krydderurter. Pynt eksempelvis med krydderurter som citronmelisse eller purløg. Det gør retterne både smukke, appetitlige og smagfulde. 

Tip 3: Tema

Det kan være sjovt at have et tema for festen, der går igen i både pynt og menu. Server for eksempel thai-inspirerede retter og pynt med farverige blomster, eller hold det simpelt med danske råvarer og vilde blomster.

Tip 4: Anretning

Når du vælger, hvorvidt middagen skal portionsanrettes eller serveres som buffet afhænger det af, hvor mange gæster I er. Buffeten er eksempelvis god, hvis I er mange til fest. 

 

 

Der findes et væld af muligheder med forårets råvarer. Her har vi samlet fire opskrifter, som du kan lave eller finde inspiration i.

 • Bagt blomkål

  Vegetar

  Den grønne

  Bagt blomkål med syrnet mandelmælk

  Lad grøntsagerne spille hovedrollen med dette bagte blomkål, der efter en halv time i ovnen ved høj varme får en saftig karakter.
  Server blomkålen med godt brød, friske salater og andet grønt tilbehør, som du finder flere opskrifter til via følgende link https://meyers.dk/opskrifter/groen-mad/.

  Se mere
 • Nakkefilet i sursødsovs

  Simremad

  Den med kød

  Nakkefilet i sursødsovs

  Nakkefileten med dens bindevæv og fedt bliver særligt mør og saftig, når den tilberedes over længere tid. Når man siger simremad ledes tankerne automatisk over på vinterens tungere retter, men her er nakkefileten akkompagneret med nye kartofler, ærter og hyldeblomstsaft, der gør det til den perfekte forårsret. Opskriften egner sig også godt til konfirmationsfesten, da den kan laves til mange mennesker.

  Se mere
 • En sikker vinder

  Den traditionelle

  Grillet kalvemørbrad med bearnaise

  Mørt kød, sprøde fritter og bearnaise. En fantastisk sammensætning, der ikke er til at tage fejl af. Opskriften her på bearnaise er så simpel, at selv nyprøvede sovse-novicer er sikker på succes med piskeriset.

  Se mere
 • Hornfisk

  Den med fisk

  Stegt hornfisk

  Hornfisken er en forårsdelikatesse, som netop er i sæson, når konfirmationen skal fejres. Den har lyst kød, der her komplimenteres med grov sennep og forårets grønne urter.
  Du kan vælge at servere fisken med bagte rodfrugter, som forslået i opskriften, eller sammen med friske, sprøde salater, som nemt tilpasses størrelsen på selskabet.

  Se mere