• dildpesto

En nem pesto lavet med dild og vesterhavsost. Dildpestoen er særligt god at servere til din røgede laks sammen rugbrød og citron.

Sådan gør du

Kom ingredienserne i foodprocessor. Skyl kun dilden ganske let og hak den op i grove stykker, brug også stilken.

Rist solsikkekernerne ved middelhøj varme, til de bliver lidt gyldne, det tager ca. 4-5 minutter. Hæld dem herefter direkte op i foodprocessoren.

Riv vesterhavsosten på den grove side af et rivejern og smid osten med op i foodprocessoren. Tilsæt halvdelen af rapsolien og hold resten tilbage til at tilsætte senere.

Tilsæt æbleeddiken og lidt salt og peber. Du er nu klar til at blende pestoen sammen, kør den på pulseknappen eller kør den lidt af gangen til en grov konsistens.

Tilsæt den andel halvdel af rapsolien og blend det sidste sammen til den rette grove konsistens opnås. Smag til en sidste gang og sæt den herefter til side frem til servering.

Ingredienser

2 bundt dild
100 g solsikkekerner
75 g vesterhavsost
1 dl koldpresset rapsolie
½ dl æblecidereddike
salt
Friskkværnet peber
2 æbler
¼ bundt estragon
½ bundt skovsyre