Du kan lave en stor portion, når du nu alligevel er i gang, så er der til et par måneder frem. Chutneyen er god til koldt kød, sammenkogte retter, braiseret kød og vildt, patér og postejer.

Bestil maden til din fest — leveret lige til døren

Se alle vores catering menuer her

Sådan gør du

Skræl æbler og rødløg, og skær dem i grove tern.

Kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, undtagen rosiner, og kog forsigtigt op under låg (hvidløg og chili lader jeg altid være hele i mine syltesager – så kan jeg altid pille dem op igen, hvis jeg synes, de har gjort det, de skal).

Lad chutneyen koge i 30-40 min. til en tæt kompot, dog uden at æbler og løg koger helt i smadder. Husk at røre rundt et par gange under kogningen, så det ikke brænder på i bunden.

Rør til sidst rosinerne i, og kom chutneyen på sylteglas, der er skoldet og skyllet i Atamon.

Chutneyen kan holde sig i 4-5 måneder uåbnet i køleskabet og 3-4 uger i køleskab, hvis du har åbnet den.

Ingredienser

2 kg æbler
500 g rødløg
5 dl cidereddike
2 spsk groft salt
2 spsk korianderfrø
2 spsk fennikelfrø
5 kardemommekapsler
50 g ingefær
2 fed hvidløg
2 friske rød chili
200 g rosiner

Find opskriften i Almanak

Find bogen her