Du kan lave en stor portion, når du nu alligevel er i gang, så er der til et par måneder frem. Chutneyen er god til koldt kød, sammenkogte retter, braiseret kød og vildt, patér og postejer.

Sådan gør du

Skræl æbler og rødløg, og skær dem i grove tern.

Kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, undtagen rosiner, og kog forsigtigt op under låg (hvidløg og chili lader jeg altid være hele i mine syltesager – så kan jeg altid pille dem op igen, hvis jeg synes, de har gjort det, de skal).

Lad chutneyen koge i 30-40 min. til en tæt kompot, dog uden at æbler og løg koger helt i smadder. Husk at røre rundt et par gange under kogningen, så det ikke brænder på i bunden.

Rør til sidst rosinerne i, og kom chutneyen på sylteglas, der er skoldet og skyllet i Atamon.

Chutneyen kan holde sig i 4-5 måneder uåbnet i køleskabet og 3-4 uger i køleskab, hvis du har åbnet den.

Ingredienser

2 kg æbler
500 g rødløg
5 dl cidereddike
2 spsk groft salt
2 spsk korianderfrø
2 spsk fennikelfrø
5 kardemommekapsler
50 g ingefær
2 fed hvidløg
2 friske rød chili
200 g rosiner

Find opskriften i Almanak

Find bogen her