Sådan gør du
Agurker
Skyl og skrub agurkerne fri for jordrester med en stiv børste, og prik dem alle sammen et par steder med en gaffel. Rør vand og salt sammen i en skål, indtil saltet er opløst. Læg agurkerne i saltlagen, og lad dem stå tildækket i køleskabet i 2 døgn.
Syltelage
Kog eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med laurbærblade, stjerneanis, allehåndebær, korianderfrø og sennepskorn. Tag agurkerne op af saltlagen, og kom dem på skoldede glas sammen med skrællet peberrod, snittet fint eller skåret i strimler. Kog lagen kort op, og hæld den over agurkerne. Luk glassene med det samme. Agurkerne er klar, når de har trukket en uges tid i køleskabet.
Opbevar agurkerne i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst et halvt år. Så længe lagen fremstår klar, der ikke er mug på toppen, og agurkerne dufter og smager godt, kan de bruges.
Ingredienser
Agurker
400 g drueagurker
6 dl vand
100 g salt
Syltelage
2 dl æblecidereddike
2 dl vand
175 g sukker
2 laurbærblade
1 stk stjerneanis
10 allehånde bær
½ tsk korianderfrø
½ tsk sennepskorn
3 cm peberrod