Tilbage til opskrifter

Syltede drueagurker

Spændstige hjemmesyltede drueagurker passer ind overalt, hvor der skal surt til. De er også gode at hakke og komme i remoulade eller tartarsauce. De her har et lille ekstra spark fra peberrod.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Agurker

Skyl og skrub agurkerne fri for jordrester med en stiv børste, og prik dem alle sammen et par steder med en gaffel. Rør vand og salt sammen i en skål, indtil saltet er opløst. Læg agurkerne i saltlagen, og lad dem stå tildækket i køleskabet i 2 døgn.

Syltelage

Kog eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med laurbærblade, stjerneanis, allehåndebær, korianderfrø og sennepskorn. Tag agurkerne op af saltlagen, og kom dem på skoldede glas sammen med skrællet peberrod, snittet fint eller skåret i strimler. Kog lagen kort op, og hæld den over agurkerne. Luk glassene med det samme. Agurkerne er klar, når de har trukket en uges tid i køleskabet.

Opbevar agurkerne i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst et halvt år. Så længe lagen fremstår klar, der ikke er mug på toppen, og agurkerne dufter og smager godt, kan de bruges.

Ingredienser

Agurker

400 g drueagurker
6 dl vand
100 g salt

Syltelage

2 dl æblecidereddike
2 dl vand
175 g sukker
2 laurbærblade
1 stk stjerneanis
10 allehånde bær
½ tsk korianderfrø
½ tsk sennepskorn
3 cm peberrod

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål