Sådan gør du
Rimsaltet lakseryg
Kom alle ingredienserne (dog ikke laksen) i foodprocessoren og kør for fuld knald i 30 sekunder. Smag til.
Gnid marinaden ind i laksen, og lad den trække køligt i 24-48 timer (helst 48).
Rødbedetatar
Skræl en femtedel af rødbederne og skær dem i helt fine tern. Mariner rødbedeternene i kirsebæreddike. Krydr med lidt salt.
Pak de øvrige rødbeder i alufolie og bag dem afhængig af størrelse 4-5 kvarter i en 200° varm ovn, til de er al dente. Giv dem et chok i koldt vand, og gnub så straks skindet af dem.
Skær æblekødet fri for kernehuset. Hak eller skær rødbeder, æbler og løg i så fine tern som muligt, helst ikke større end 4x4 mm.
Hak kørvel halvfint, men gem nogle smukke 'buketter' til pynt.
Bland grøntsager og frugt sammen, rør kørvel og peberrod i og smag til med sennep, eddike, havsalt, sukker og peber. Rødbedetataren skal være delikat syrlig, sød og varm pga. peberrod, sort peber og sennep. Hold igen med olien da rygeostecremen står for 'fedmen'.
Rygeostecreme
Rør rygeost cremet med mælk. Krydr med salt og peber.
Servering
Fordel rødbedetataren i et tyndt lag på et stort fad. Garner med rygeost og kørvelkviste.
Skær i 5 mm tykke lodretter skiver og server med rødbedetatar, rygeostcreme og evt. et godt stykke brød.
Ingredienser
Rimsaltet lakseryg
500 g lakseryg
2 spsk vand
3 spsk citronsaft
½ tsk dildfrø
3 spsk fintrevet peberrod
½ spsk koldpresset rapsolie
2 spsk rørsukker
1 spsk havsalt
friskkværnet peber
Rødbedetatar
500 rødbeder
2 spsk kirsebæreddike
1 æble
1 rødløg
1 bundt kørvel
2 spsk revet peberrod
1 ½ spsk grov dijonsennep
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
havsalt
2 spsk rørsukker
friskkværnet peber
Rygeostecreme
200 g rygeost
letmælk
salt
friskkværnet peber