Tilbage til opskrifter

Persisk nudelsuppe

Man spiser mange bælgfrugter i Iran. For eksempel i denne skønne nudelsuppe med masser af urter og en dyb smag fra karamelliserede løg og gurkemeje. Hvis det skal være rigtig autentisk, skal du have fat i persiske nudler kaldet reshteh og kashk, som er creme fremstillet af ostevalle. Begge dele kan skaffes, men der er gode nudelalternativer, og vallecremen er ikke obligatorisk.

Sådan gør du

Stegte løg

Snit løgene fint. Varm en stor pande op med olie og smør, og steg løgene gyldne og karamelliserede, uden de branker undervejs – det tager ca. 15 minutter. Smag til med lidt salt.

Suppe

Udblød kikærter og pintobønner natten over eller i mindst 6 timer. Hak løg og hvidløg fint. Sæt en suppegryde over med olien, og steg først løgene ved mellem varme, til de begynder at karamellisere en smule – ca. 10 minutter. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter, og kom så udblødte og drænede kikærter og pintobønner i sammen med linser og gurkemeje, og steg i nogle minutter under omrøring. Hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg, til kikærterne og pintobønnerne er møre – ca. 50-60 minutter. Hak spinat, persille, koriander, dild og mynte og rør det i suppen. Virker suppen for tæt og tyk, så justér med en smule bouillon eller vand. Smag til med salt, peber og kashk.

Ved servering

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra, og kom nudlerne i suppen. Top med de stegte løg.

Ingredienser

Stegte løg

4 løg
3 spsk olivenolie
1 spsk smør
salt

Suppe

100 g kikærter
100 g pintobønner
2 løg
2 fed hvidløg
3 spsk vindruekerneolie
100 g gotlandslinser (fås på nettet; alternativt andre linser)
1 tsk gurkemeje
1 liter grøntsagsbouillon
2 håndfulde spinat
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld koriander
2 håndfulde dild
1 håndfuld mynte

Desuden

salt og peber
1 spsk kashk
200 g reshteh (fås i specialbutikker og på nettet; alternativt andre nudler som ramennudler eller linguinepasta)

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her