Det grønne julekøkken
Måske tænker du i første omgang, at grøntsager og julemad er to uforenelige størrelse. Men lad os til en start aflive den myte. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at give planterne hovedrollen ved julefrokostbordet og stadigvæk servere fyldige og aldeles velsmagende retter, hvad end du går planken ud og gør hele menuen vegetarisk eller bare vil supplere de traditionelle retter med lidt grønne indslag.
Hvis du er vandt til at arbejde med grøntsagerne i hverdagskøkkenet, kender du sikkert allerede de gode greb til at skabe velsmag i de vegetariske måltider.
- Vælg grøntsager fra sæsonen
- Husk at få proteinkilderne med
- Vær gavmild med krydderier og urter
- Vær ekstra skarp på tilsmagningen og de umami-fyldte elementer, der sikrer tilfredshed og fylde i måltidet.
Når det er julemenuens retter, der skal have en grøn overhaling gælder de samme principper, men du kan med fordel tænke endnu mere over forskellige tilberedningsformer og arbejde endnu mere med konsistenser, krydring og tilsmagning.