Tilbage til opskrifter

Bagt blomkål med syrnet mandelmælk

Udsat for en halv time i en meget varm ovn får et blomkålshoved en lækker fast og saftig karakter, og let brændte kanter, der er fulde af smag. Det kalder på et friskt pift fra f.eks. koriander og granatæble og en god syrlig dressing. Den her er god som én deleret blandt flere.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Syrnet mandelmælk

Rør eddiken i mandelmælken, og lad den stå ved stuetemperatur i 1-2 timer, til den tykner.

Bagt blomkål

Skær de grønne blade fra blomkålshovedet, og skyl det grundigt. Skær evt. blomkålshovedet over, hvis du vil have en større flade at brune i ovnen. Gnid blomkålshovedet med olie, salt og peber, og bag det i ovnen ved 230° i ca. 30 minutter, til det er mørt og har fået en flot gyldenbrun overflade.

Korianderolie

Skyl korianderen, slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke, og blend den med olivenolie, til du har en ensartet, helt grøn olie.

Servering

Skær granatæblet over på midten, og bank kernerne ud ved at holde om- kring skærefladen, over en skål, og slå på bagsiden med en grydeske. Pluk kernerne fri for den hvide inderskal.

Rist nødderne i et par minutter på en varm pande, og hak dem groft. Anret blomkålshovedet på et fad. Top med granatæblekerner, hakkede mandler, syrnet mandelmælk og til sidst korianderolie.

Tip

Er der flere granatæblekerner, end du kan spise til din blomkål, så prøv at komme dem i en juicer sammen med æbler og limesaft – og evt. resterne af blomkålen. Det giver en karakterfuld, frisk juice med en let bitter kant.

Ingredienser

Syrnet mandelmælk

½ l mandelmælk
2 tsk æbleeddike

Bagt blomkål

1 blomkål
4 spsk olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber

Korianderolie

½ bundt koriander
1 dl olivenolie

Desuden

olivenolie
1 granatæble
50 g hasselnødder eller mandler

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her