Tilbage til opskrifter

Koldrøget græskar med peberrodsfløde, glaskål og æbler

  • Opskrift på røget græskar med glaskål, æbler og ristede hasselnødder

Et fint grønt tilbehør til gæstemenuen. Det røgede græskar giver kant og karakter til den eller klassiske smags kombination af peberrod, æble og hasselnødder.

Bestil mad ud af huset til julefrokosten. Lad vores kokke stå for et vegetarisk julebord, hvor grøntsagerne spiller hovedrollen.

Bestil her

Sådan gør du

Peberrodsfløde

Vend mayonnaise med dijonsennep, citronsaft, creme fraiche, salt, peber og peberrod, efter smag.

Pisk fløden cremet og vend den forsigtigt sammen med peberrodscremen lige inden servering.

Glaskål med syrlige æbler

Kog sukker og salt med eddike til det er opløst. Sæt blandingen på køl.

Skær glaskål i tynde lange spåner på mandolinjern/pålægsmaskinen.

Skær æblet i tynde fileter.

Læg glaskål og æbler i eddikelagen og lad den trække i 6 timer, og gerne natten over.

Saltristede hasselnødder

Hasselnødderne vendes med saltvand og salt.

Rist nødderne gyldne og gennemtørre ved 150° i 15-20 minutter.

Hak hasselnødderne groft og stil dem til side til servering.

Servering

Anret røget græskar med spåner af glaskål og æble, lidt peberrodsfløde og drys med ristede hasselnødder og dild.

Ingredienser

Peberrodsfløde

1 spsk mayonnaise
1 knivspids sukker
1 spsk dijonsennep
1 citron
Friskrevet peberrod
1 dl creme fraiche
1 dl piskefløde
salt
friskkværnet peber

Glaskål med syrlige æbler

1 glaskål (ca. ½ kg)
1 syrligt æble
2 dl eddike
1 dl sukker
1 spsk salt

Saltristede hasselnødder

½ kg hasselnødder
2 spsk vand mættet med et par nip fint salt
1 tsk salt

Desuden

160 g røget græskar i tynde skiver
½ bundt dild