Tilbage til opskrifter

Salat af stegt og råmarineret grønkål med clementiner og sesamdressing

  • Opskrift på grønkålssalat med clementiner og sesamdressing

Grønkål og tang går særlig godt sammen. Det er som om, der er et vist smagsslægtskab mellem de grønne blade fra henholdsvis over og under vandet. Clementinerne giver sødme og lidt syrlighed, og den ristede sesam i dressingen giver salaten en god bund.

Bestil mad ud af huset til julefrokosten. Lad vores kokke stå for et vegetarisk julebord, hvor grøntsagerne spiller hovedrollen.

Bestil her

Sådan gør du

Råmarineret grønkål

Skyl grønkålen, og pluk bladene af stilken – gem stilkene til den stegte grønkål. Hak grønkålsbladene groft, og mariner dem med sojasauce, limesaft og olie, efter smag.

Stegt grønkål

Skyl grønkålen, og pluk bladene af stilken. Pil hvidløg, og hak det groft sammen med alle grønkålsstilkene.

Steg hvidløg og grønkål i olie på en pande ved høj varme i et par minutter. Smag til med sojasauce, risvinseddike og peber.

Sesamdressing

Rist sesamfrøene, og blend dem med resten af ingredienserne på nær limesaften. Bliv ved med at blende dressingen, til den tykner. Smag til med limesaft.

Ved servering

Skær "fileter" af clementinerne ved at skære skrællen af oppefra og ned, og skær hver enkel båd ud med en skarp kniv, så du undgår de hvide lameller. Skær noritangen i stykker på 2 x 2 cm.

Anret stegt grønkål og clementinfileter på tallerkener, og fordel den marinerede grønkål på toppen. Dryp med sesamdressing, og pynt med stykker af noritang.

Tip

Nyd denne salat som tilbehør til f.eks. en omgang grøntsagsdeller. Hvis du gerne vil have til kød i kosten, ville salaten egne sig glimrende til et stykke stegt andebryst. Denne salat er også et godt bud på en lille afstikker i den søde juletid.

Ingredienser

Råmarineret grønkål

100 g grønkål
1 spsk sojasauce
1 spsk limesaft
1 spsk olie

Stegt grønkål

200 g grønkål
2 fed hvidløg
sojasauce
risvinseddike
friskkværnet peber

Sesamdressing

50 g sesamfrø
2 spsk sesamolie
1 spsk sojasauce
1 spsk risvinseddike
1 spsk sukker
1 spsk limesaft

Desuden

2 clementiner
2 blade noritang

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her