10 Nemme kager

Har I lyst til at bage en hurtig søndagskage? Skal kollegaerne eller klassekammeraterne forkæles med noget sødt i en travl hverdag? Vi har samlet 10 nemme kager, som kan bages og spises samme dag - eller bages aftenen inden, at den skal serveres. Alle kagerne er til mange personer og går perfekt som kollegakage eller til klassens time.

De fleste bliver varme om hjertet ved synet af en mørkebrun chokoladebrownie, der hæver lystigt bag ovnlågen, mens duften af smør, sukker og fløjlsblød chokolade breder sig i køkkenet. Og det allerbedste er, at kager både er en fornøjelig beskæftigelse for den, der har piskeriset i hånden, men i allerhøjeste grad også for dem, der får lov til at sætte tænderne i den færdige kreation. Det næsten eventyrlige i, at æg, mel, smør og sukker bliver til himmelske mundfulde, der er alle anstrengelserne værd – hvad end det er kagen til klassekammeraterne, den søde overraskelse til kollegerne eller søndagens eftermiddagsforkælelse. 

Tænk på smørbagte æbletærter, den svampede clafoutis, de mandelpakkede financiers for slet ikke at tale om de cremefyldte éclairs og klassikere som citronmåne, kiksekage og toscatærte.

Også når vi bager, er det svært at slippe udenom, at vi lever i et land, der har fire sæsoner – og hvor en af naturens største gaver er at opleve og spise sæsonernes skønne afgrøder, når det eksempelvis er sæson for stikkelsbær eller mirabellehøst. Naturens gang og råvarer er værd at huske; også i det søde køkken.

Skærekagerne er måske de kager, vi alle sammen har spist flest af gennem livet. Skærekagerne er de hjemlige, husmoderlige kager i ordenes allerskønneste betydning. Det er kager, som kan laves med en telefon i hånden, et barn på armen, med et beskedent greb i lommen, og i en håndevending. Onepot-kager kunne man kalde dem, fordi der for det meste er tale om en dej, der røres sammen i én skål, kommes i en form, bages og skæres.

Udover disse tiltrækkende attributter, er skærekagerne kendetegnet ved en ganske stor sikkerhedsmargin. Glemmer man kagen i ovnen i ti minutter, så er den ikke nødvendigvis ødelagt af den grund, den får blot en skorpe, der knaser mere end tiltænkt. Ja, faktisk skal man være umanerligt uheldig, hvis en kage ikke står til at rede. Skærekager er meget rummelige kager, der er tolerante over for lidt af hvert, hvilket gør dem oplagte til at tage med i skole, på kontoret, til søndagsbordet eller andre stunder, hvor en sød kage er på sin plads.

Vi har samlet en håndfuld gode bud på nemmere kageklassikere, som du kan overraske venner, familie og kollegaer med.

Se alle vores opskrifter på kage her

 

 

Det danske sprog er fuld af kagemetaforer. Det går i kage, at få en bid af kagen, at mele sin egen kage, at kage rundt eller at blive taget med fingrene i kagedåsen er alle helt almindelige danske hverdagsudtryk. Lær mere om kager i Meyers bageskole.

Cookies

Hjemmelavede cookies // step-by-step

Vidste du at ...

1. En gærkage kan vækkes til live igen med en tur i ovnen?

2. Brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet?

3. Rester af bagt chokoladekage, marmorkage, kaffekage osv. kan blive til lækre romkugler?

4. Chokoladekage nemt tager smag af sine omgivelser? Så opbevar den ikke i skabet med krydderier.

5. Vores Type 00 hvedemel giver en mere spændstig og silkeblød dej at arbejde med - perfekt til kanelsnurrer?

6. En kage aldrig bliver bedre end råvarerne? Og mel er som bekendt en af de vigtigste ingredienser i kager - læs mere om Meyers mel nedenfor.

 • Økologisk mel

  Det gode bagværk starter med det gode mel

  Hvedemel

  Fundamentet for det gode bagværk starter med det gode mel. Vi laver mel, fordi vi er vilde med at bage. Vi synes kun, det er værd at investere vores energi i korn af en ekstraordinær standard, da det giver den største bageglæde. Vi samarbejder derfor med nogle af Nordens mest kvalitetsbeviste og dedikerede bønder.

  Vi har udviklet en serie af økologiske meltyper, som du kan bruge til dine bageprojekter derhjemme. Type 00, som er den danske oversættelse af Italiens Tipo 00, er betegnelsen for det fineste formalede mel med et højt proteinindhold. De teknisk gode kvaliteter ved melet resulterer i en meget smidig og silkeblød dej, som er let at arbejde med og som hæver flot op ved bagning. Det høje proteinindhold og fine formaling giver et forrygende mel med gode bageegenskaber, som er særlig velegnet til kager.

  Vores hvedemel giver med sin gode glutenkvalitet en spændstig og elastisk dej, der bager luftigt brød og virkeligt gode kager.

  Find melet i Meyers Bagerier og i Coops butikker landet over.

  Læs mere
 • Besøg Meyers Madhus

  Kom på bagekursus

  Lær at bage pain au chocolat, æblecroissant, spandauer, kanelsnegle og andet bagværk til perfektion

  Hvis du ønsker at forfine dine bageevner, sådan at du kan forkæle dine kollegaer eller kammerater med endnu mere avanceret bagværk, så kan du med fordel udforske vores univers af bagekurser.

  Lær at bage croissanter, pain au chocolat, æblecroissant, tebirkes, spandauer, frøsnappere og kanelsnegle til perfektion. På dette syndige kursus, hvor vi ikke sparer på hverken smørret, chokoladen eller marcipanen, får du hemmelighederne bag to alsidige dejtyper: Croissantdejen og wienerdejen og vi laver en række variationer ud fra disse.

  Læs mere om kurset