Tilbage til opskrifter

Æblekage med hasselnødder og vanilje

  • Æblekage med hasselnødder og vanilje

En skøn æblekage med en bund af hasselnøddemasse. Kagen er bedst dagen efter, serveret med letpisket flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.

Sådan gør du

Fyld

Skræl æblerne, og befri dem for kernehus, og skær dem i mindre stykker. Kom æblerne i en skål, og vend dem med most, cider, kornene af vaniljestangen og honning, og lad dem trække 10-15 minutter på køkkenbordet.

Dej

Hak hasselnødderne fint, og rør dem sammen med smør og sukker, indtil det er helt blødt og cremet.

Tilsæt æg og hvider lidt ad gangen, så æggene indarbejdes i dejen inden tilsætning af det næste – og til sidst melet. Dejen er ret blød.

Kom dejen i en smørsmurt springform (26-28 cm i diameter). Afdryp æblerne (gem væden til senere), og fordel dem på toppen af dejen – giv dem et let tryk med en flad hånd, så de kommer lidt ned i dejen. Bag æblekagen ved 170° i 60-70 minutter. Hvis kagen bliver hurtigt mørk på toppen, så dæk den med folie og bag videre.

Kog væden fra æblerne ind til en tyk sirup, og overhæld den let afkølede kage med den varme sirup. Æblekagen har godt af at stå i 3-4 timer og trække og er næsten bedst dagen efter, når den har fået ”sat sig” helt. Spis kagen med letpisket flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.

Ingredienser

Fyld

1 kg æbler (gerne fillippa eller gråsten)
1 dl æblemost
½ dl tør cider
½ vaniljestang
1 spsk honning

Dej

375 g hasselnødder
200 g smør
375 g sukker
2 æg
2 æggehvider
100 g hvedemel

Find opskriften i Almanak

Find bogen her