Tilbage til opskrifter

Citronmåne med flødeostglasur

  • Citronmåne opskrift

De fleste kender til den klassiske citronmåne, som er en blød og saftig kage, smurt med en citronglasur af flødeost og masser af citron. Vi kan forsikre dig om, at citronmånen her kan få selv de mest forhærdede købekageentusiaster til at droppe købevarianten og gå i krig med mel og citroner!

Sådan gør du

Citronmåne

Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse. Tilsæt 1 æg ad gangen, og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.

Bland mel, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Kom dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen ved 190° i 20-25 minutter. Tag kagen ud, og lad den køle af.

Glasur

Lav en glasur ved at røre flødeost med flormelis til en glat creme. Smag cremen til med fintrevet citronskal og -saft, og smør den på kagen, når den er helt kold. Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter.

Tip

Skal kagen ligne en klassisk citronmåne, kan du skære den midt over.

Ingredienser

Citronmåne

150 g blødt smør
70 g revet marcipan
150 g rørsukker
5 æg
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ vaniljestang
1 ½ usprøjtet citron

Flødeostglasur

25 g flødeost (10%)
200 g flormelis
1 usprøjtet citron

Find opskriften i Almanak

Find bogen her