Tilbage til opskrifter

Chokoladebrownie

  • Svampet brownie

Forkæl smagsløgene med en skøn og intens chokolade brownie for alle chokoladeelskere. Kagen er bagt på en god kvalitetschokolade, som giver et fantastisk resultat. Server kagen som den er eller med vaniljeis og friske bær.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 170° varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad.

Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblanding i æggene med en gummidejskraber.

Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i dejen. Hæld dejen i en bradepande (24 x 24 cm) beklædt med bagepapir. Bag brownien i ca. 40 minutter. Den skal – som de fleste chokoladekager – tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.

Tip

Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.

Ingredienser

100 g valnøddekerner
250 g Valrhona Guanaja (eller anden 70% chokolade)
135 g smør
5 mellemstore æg
380 g sukker
65 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk havsalt
2 spsk kakaopulver

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her