Tilbage til opskrifter

Chokoladekage med valnødder og pære

Pærer og valnødder er som skabt for hinanden, og når de forenes i en mørk chokoladekage, er det nærmest som at høre englene synge. Server kagen afkølet, drysset med flormelis.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Hak de 100 g chokolade og valnødderne groft. Kom begge dele i en skål og stil den til side.

Hak de 180 g chokolade og smelt det sammen med smørret i en lille gryde over svagt blus. Tag gryden af blusset.

Forvarm ovnen til 180°. Pisk æg, rørsukker, vaniljekorn og kanel meget luftigt i en skål. Rør kaffe og den smeltede chokolade i. Sigt melet i og vend det i massen. Vend til sidst chokolade-valnøddeblandingen i.

Skræl pærerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Smør springformen og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker væk. Fordel dejen i en springform på ca. 24 cm i diameter formen og læg pærestykkerne ovenpå – f.eks. som en roset. Drys med flormelis.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 55 minutter. Tag den ud og lad den køle let af i formen før servering.

Ingredienser

100 g chokolade 70%
75 g valnødder
180 g chokolade 70%
125 g smør
2 æg
75 g rørsukker
½ vaniljestang (kornene heraf)
1 tsk kanel
1 spsk stærk kaffe
100 g hvedemel
750 g modne pærer
smør til formen
Lidt flormelis som drys