Dyrevelfærd

Vi ønsker at lave mad, der smager fantastisk og som udviser respekt for mennesker, dyr og natur.

Som medlemmer af Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening er vi dybt passionerede omkring måltider, der smager fantastisk, men også udviser respekt for mennesker, dyr og natur. Derfor vælger vi helst økologiske eller frilandsprodukter, hvor dyrene har haft masser af muligheder for at udfolde sig og spise, hvad der falder dem naturligt – simpelthen fordi det smager bedre og fordi det giver en ekstra god smag i munden at vide, at dyrene har haft et godt liv.

Det er nemlig en helt central del af vores selvforståelse, at vi tænker på den påvirkning vores adfærd i hverdagen har på vores samfund, åndsliv, klima, miljø – og ikke mindst de dyr, vi anvender i vores daglige måltider. Derfor har vi taget valg såsom at definere hele varekategorier som friland, og derfor valgte vi for år siden udelukkende at bruge Niels & Gretes økologiske æg fra Hinge og Label Rouge kyllinger fra Løgismose, som er opvokset i fuld frihed og anprist af Dyrenes Beskyttelse.

Glade græsgrise giver god smag

Vi vil gerne præge og udvikle den danske fødevareproduktion, og vi indgår ofte produktionspartnerskaber for at sikre, at vi får særlige råvarer eller produkter, som lever op til vores kvalitetskrav eller bidrager til mangfoldigheden på fødevaremarkedet eller vores økosystemer. Vi indkøber blandt andet frilands-Angusokser fra Livø samt græs- og skovgrise fra Haarby på Fyn. De økologiske græsgrise har løbet frit rundt i græsset med trynen i jorden og krølle på halen – det er enormt meningsfuldt og naturligt både for os og for vores kunder, som i tilgift får smag for det gode frilandskød.