Tilbage til opskrifter

Rosenkålssalat med æble

En sprød salat med blade af rosenkål, saftige æbler og mandler anrettes på en blød rosenkålspuré. Hører du til rosenkålskeptikerne, vil du højst sandsynligt blive positivt overrasket over hvor frisk og delikat denne pure er. Husk at rosenkål har det bedst med at blive tilberedt kort.

Bestil Meyers Måltidskasse og få aftensmad leveret lige til døren - færdiglavet af sæsonens bedste råvarer.

Se ugens menu og bestil nu

Sådan gør du

Rosenkålspuré

Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden og fjern yderbladene, indtil de ikke 'slipper' af sig selv. Gem de pæne yderblade til salat, smid de grimme ud. Bring en gryde med vand og salt i kog. Skær hjertet af rosenkålen (det inderste) i kvarter, og blancher rosenkålen i ca. 2 minutter til de er møre, men ikke overkogte. Hvis rosenkål koger for længe, kan de godt få en lidt bitter eftersmag og komme til at lugte lidt af 'prut'. Kom rosenkålene direkte over i en foodprocessor, og kør til en puré med koldt smør, salt, peber, honning og eddike.

Rosenkålssalat

Skyl rosenkålsbladene og del dem i grove stykker. Skær æblet i kvarter og fjern kernehuset. Skær æblestykkerne ud i små tern og bland med rosenkålen. Kom mandlerne på en tør pande og rist dem gyldne ved lav varme. Drys med groft salt og et par dråber vand, så saltet sætter sig fast på mandlerne. Tag dem af panden, og afkøl let. Hak dem groft og bland dem i rosenkålssalaten. Mariner med olie og eddike.

Anret salaten på toppen af puréen.

Ingredienser

Rosenkålspuré

700 g rosenkål
50 g smør
Salt og peber
1 spsk honning
½ æbleeddike

Rosenkålssalat

Blade fra rosenkål
1 dansk æble (Ingridmarie eller Gråsten)
25 g smuttede mandler
rapsolie
æbleeddike
Salt og peber