Tilbage til opskrifter

Røgede kartofler og sommersvampe

  • Opskrift på røgede kartofler med sommersvamp

Nye kartofler kræver ikke de store krumspring for at smage fantastisk. Men lidt mild røgsmag giver dem en ekstra dimension. Ud over kantarellerne er vårmusseroner og morkler nogle af de bedste forårs- og sommersvampe. De kommer i maj og topper i juni. De er dog ikke så nemme at komme i nærheden af, medmindre du kender et godt sted.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter. Tag dem af varmen, og lad dem trække i vandet i lige så lang tid. Hæld vandet fra, skær kartoflerne igennem på langs, og spred dem ud, så de damper helt af.

Rens imens svampene, og skær evt. det nederste af stokken. Hvis du kan nøjes med at bruge en børste og en urtekniv og undgå at skylle dem, er det bedst. Pluk evt. svampene i mindre stykker.

Røg kartoflerne i et par minutter i en kuglegrill eller i en røggryde. Du kan også vælge at give svampene et par minutters røg. Hvis du har skyllet dem ved rensningen, så sørg for, at de er helt tørre, inden de får røg. Steg svampene – rå eller røgede – i lidt olie på en meget varm pande, til de er flot gyldne.

Bælg ærterne, og pluk sødskærmen i mindre stykker. Rør eddike og olie sammen, og smag til med salt og peber.

Mos kartoflerne let med en gaffel, og vend dem med olie-eddikedressingen. Spred dem ud på et fad, og top med de stegte svampe, ærter, sødskærm og purløgsblomster eller finthakket purløg. Slut af med et drys salt og peber.

Ingredienser

500 g aspargeskartofler
300 g svampe
1 kg grønne ærter (i bælg)
2 håndfulde sødskærm (eller kørvel)
½ dl hyldeblomsteddike (eller anden lys eddike)
¾ dl koldpresset olivenolie
½ håndfuld purløg (gerne purløgsblomster)
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her