Tilbage til opskrifter

Rødvinsbraiserede kejserhatte med pomerans, sort miso, ristet tempeh og cremet vinterkål

Kejserhattene har et godt fast bid, og i forening med misoen, vinen, kålen og tempeh gør de det her til en fyldig og umamirig ret. Kålen kan laves i god tid og fryses.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rens svampene med en lille børste. Skær rødløgene i kvarter. Kom svampe og løg i et ovnfast fad, vend dem med smeltet smør eller olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag ved 225° i 15 minutter. Hæld imens rødvinen i en gryde, og kog den ind til det halve. Tilsæt honning, balsamicoeddike, grøntsagsbouillon, timian, miso, laurbærblade og pomerans. Kog det hele op, og kog i ca. 5 minutter. Rør mel og vand sammen, og pisk jævningen i rødvinsskyen. Kog i 2-3 minutter ved svag varme. Hæld rødvinsskyen over svampene, og sæt fadet tilbage i ovnen ved 175° i 35-40 minutter, indtil svampe og løg er møre. Skær tempehen i 12 store tern, og rist dem gyldne på en mellemvarm pande i lidt olie. Krydr dem med salt og peber, og kom dem i fadet til svampene, og lad dem bage med i et par minutter. Krydr med salt og peber.

Cremet vinterkål

Snit kålen i grove stykker, og kog den i letsaltet vand, til den er helt mør – det tager ca. 30 minutter. Sigt vandet fra, afkøl kålen, og blend den til en grov, fintsnittet masse i en foodprocessor. Kom kålen i en trådsigte i en times tid, så væsken kan dryppe af. Varm kålen op i en gryde sammen med piskefløden, og kog den godt igennem, indtil den er cremet. Smag til med salt og peber, og krydr med muskatnød.

Anret svampene oven på den cremede kål, og dryp rødvinsskyen over sammen med lidt ekstra timian.

Ingredienser

8 store kejserhatte ca. 700 g
2 rødløg ca. 200 g
50 g smeltet smør (eller olivenolie)
salt
peber
4 dl rødvin
1 spsk honning
4 spsk balsamicoeddike
4 dl grøntsagsbouillon
10 kviste timian (bladene derfra)
20 g sort miso
3 laurbærblade
40 g pomerans skåret i strimler
1 spsk hvedemel
2 spsk vand
180 g tempeh
vindruekerneolie til stegning

Cremet vinterkål

1 hvidkål ca. 500 g
1 dl piskefløde
1 knivspids muskatnød

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Grøn Mad

    Få størst mulige velsmag ud af sæsonens grøntsager – uanset om du er vegetar, veganer eller bare ønsker, at grøntsager skal spille en af hovedrollerne i dit madliv. På kurset tilbereder vi et alsidigt grønt måltid, med små og store deleretter, snacks, og andre gode sager.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol.

Sådan laver du hjemmelavet æblegløgg