Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt evt. surdej og de to slags hvedemel, og ælt dejen i 4 minutter på lav hastighed på din røremaskine. Tilsæt salt, og ælt dejen i 1 minut. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 minutter.
Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem til kugler, og læg dem på en bageplade. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad dem stå ved stuetemperatur i 2 timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer.
Sæt en pizzasten i ovnen, og forvarm ovnen med varmluft, til så høj temperatur som muligt i mindst 30 minutter, så ovnen bliver godt varm. Form dejen til pizzaer og fyld dem. Flyt pizzaerne over på bagestenen, en ad gangen, og bag dem i ca. 10-14 minutter, til de er sprøde og har fået en flot, mørk farve.
Ingredienser
3 g gær
525 g vand koldt
50 g surdej
900 g hvedemel
100 g ølandshvedemel
25 g salt