Sådan gør du
Kalv
Skær kalvetykkam i 2x2 cm. Pocher den mør i vand og kyllingebouillon. Det tager ca. en times tid. Køl den ned i lagen og hæld det fra – gem lagen til saucen.
Roux
Smelt smørret i en gryde og afbag den med mel.
Sauce
Varm olien op og sauter løg og hvidløg i et par minutter, men uden at det tager farve. Tilsæt 400 g bouillon fra kalvetykkam til roux´en lidt efter lidt under omrøring, så du får en lind og glat sauce. Tilsæt den resterende væske, salt, peber, laurbærblade og timian. Kog det hele igennem i 5-10 minutter. Tilsæt citronsaft, citronskal og dijonsennep.
Grøntsagsfyld
Blancher spidskål og ærter i saltet vand. Kog gulerødder og knoldselleri møre i saltet vand. Afkøl begge dele i koldt vand og dræn det.
Servering
Varm saucen op og tilsæt kødet. Tilsæt grøntsagsfyld og varme det hele igennem.
Ingredienser
Roux
20 g saltet smør                
30 g hvedemel    
Kalv
200 g lys kyllingebouillon                
250 g vand                
600 g Kalvetykkam    
Sauce
1 ½ spsk olie                
½ lille hakket løg                
1 fed hvidløg                
3 dl sødmælk                
1 dl fløde                
7 g hyldeblomsteddike                
8 g salt                
1 g sort peber                
10 g sukker                
2 laurbærblade                
12 g dijonsennep                
2 timian                
4 g revet citronskal    
Grøntsagsfyld
100 g gulerødder skåret i tern                
100 g knoldselleri skåret i tern                
100 g frosne ærter                
120 g snittet spidskål    
 
                             
         
         
        