Jeres favoritopskrifter i 2023

2024 står for døren, og vi har derfor gjort regnskab over de mest populære opskrifter fra vores digitale katalog, som I har været flittige til at kokkerere hjemme i køkkenerne. Et gennemgående tema fortæller os, at I er vældigt begejstrede for bagværk af god kvalitet, festlige højtider og varmende hverdagsretter, der tilfredsstiller både munde og maver. Nyd dette velsmagende tilbageblik på jeres favoritopskrifter i 2023.

De grønne opskrifter hitter i høj grad, og gør hver især en forskel for at fremme både kendskab til og kundskab i det grønne køkkens repertoire.

 • Surdej

  DE MEST POPULÆRE SURDEJSOPSKRIFTER

  En surdej er en portion dej, som du passer og plejer fra gang til gang, og så bruger som ingrediens i dit bagværk, hvor den bidrager med hævekraft, smag og aroma og desuden giver brødet en længere holdbarhed. Udgangspunktet for vores surdej er lige dele mel og vand.

  Se opskrift på surdej
 • Surdej

  Jonas surdejsboller

  Du får her en nem og brugervenlig opskrift på lækre surdejsboller, lavet af vores mesterbager Jonas Astrup. Surdejen giver bollerne en saftig og sej krumme og en duftende sprød skorpe.

  Opskrift
 • Surdej

  Meyers mørke rugbrød

  Et lækker hjemmebagt rugbrød med masser af kerner. Opfrisk din surdej 12-24 timer før og sæt kernerne i blød – så de er klar til rugbrødsdejen dagen efter. Da rugbrødsdejen er meget fugtig, har du brug for en rugbrødsform, som brødet bages i. Rugbrødet er en god hverdagsfavorit, men egner sig også godt til både jule-, påske- og pinsebordet.

  Opskrift
 • Surdej

  Ølandshvedebrød

  Se mere

DE MEST POPULÆRE OPSKRIFTER PÅ SØDT BAGVÆRK

 • DE MEST POPULÆRE SIMRERETTER

  Coq au vin

  Der er noget særligt ved at sætte tænderne i et stykke hanekylling, som har fået farve fra rødvinen og en smag af både frugt og garvesyre. Champignoner, perleløg og lufttørret fransk svinebryst eller en god dansk bacon skal der selvfølgelig også i braiseregryden, når der er hanekylling i rødvin på menuen. Og når den færdige ret drysses med sprødt kyllingeskind, er det som at sidde på en fortovscafé i Paris.

  Opskrift
 • De mest populære simreretter

  Braiserede svinekæber

  At hente nogle gode svinekæber hos slagteren er en fantastisk start på en intens simreret som den her med en kompot af øl, mandler, rosenkål og saltet citron. Her i opskriften får du også tips til at afparere kødet, hvis din slagter ikke har gjort arbejdet for dig.

  Opskrift
 • Gode tips til simremad

  Simremad er noget særligt. Måske fordi det knyttes an til en særlig måde at lave mad på, der smitter af på dagens gang. Når du laver simremad, skaber du et mikro-univers, hvori hverdagens travlhed og strabadser for en stund tilsidesættes, til fordel for en fortælling om smag og duft, der langsomt intensiveres i takt med at du nærmer dig et færdigt måltid.

  Undervejs i fortællingen vil du udsættes for en hård tålmodighedsprøve, hvor du må balancere mellem at give retten nok tid til at opnå den perfekte smag og samtidig modstå trangen til at flå gryden af blusset og kaste dig over de gode sager. Til gengæld er belønningen efter en hel dag med forventningsfulde blikke, rumlende maver og opbygget appetit det hele værd. Fortællingen når nemlig sit klimaks, når du endelig kan sætte dig til bords og nyde sammensætningen af aromatiske smagsnuancer i et overdådigt måltid, der gennem nænsom pasning og en passende mængde kærlighed er kommet til verden.

  Læs mere

Igen i år lander vores populære flæskestegssandwich på favoritlisten i selskab af lune hveder og festlige fastelavnsboller.

 • Jeres yndlings dip

  Hjemmerørt mayonnaise

  Mayonnaise er selvfølgelig oplagt på en reje-, kartoffel- eller æggemad, men prøv den også i din sandwich, på en hot dog, som basis for en kyllinge- eller kartoffelsalat eller i en dressing.

  Opskrift

I 2024 kommer vi selvfølgelig med en masse nye og spændende opskrifter til jer.