Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet ravioli

Her kan du se, hvordan du nemt kan lave dine egne hjemmelavede ravioli.

Sådan gør du

Dej

Bland alle ingredienserne sammen, og ælt til en smidig og sej dej. Lad dejen hvile i minimum 20 minutter i køle­skabet, inden den rulles ud.

Fyld

Vask og rens spinaten. Sauter spinaten på en varm tør pande med salt og peber, og dræn den grundigt i en sigte. Pres det sidste væske ud ved at lægge spinaten i et viskestykke og tryk det godt. Hak spinaten fint og bland med ricotta, revet parmesan og smag til med salt, peber, muskatnød og citronskal. Kom blandingen i en sprøjtepose.

Del pastadejen ud i 4 stykker, og rul hver del ud til en tynd bane – så tynd som muligt – enten på en pastamaskine eller på et melet bord. Læg dejbanerne på et melet bord, og pensl den ene halvdel af dem med vand, og læg små klatter af fyldet på med god afstand. Fold herefter den anden halvdel af pastadejen forsigtigt hen over. Pres dejen let rundt om fyldet, og stik raviolier ud med en rund udstikker eller et glas. Tag raviolierne af bordet med en melet palet, så de ikke går i stykker.

Salviesmør

Smelt smørret i en gryde sammen med salvieblade, lad det brune ved middelvarme til det dufter af hasselnødder. Det tager ca 10 min. Sigt smørret gennem en sigte over en gryde og sæt til side. Gem de sprøde salvieblade og læg dem på fedtsugende papir.

Ved servering

Kog en gryde op med rigeligt letsaltet vand. Kom raviolien i det kogende vand. Lad dem koge til de er ”al dente”- det tager ca 3 minutter. Varm det brunede salviesmør op.

Anretning

Placer raviolien midt på tallerkenen, hæld salviesmørret over og drys med parmesan og de sprøde salvieblade.

Ingredienser

Pastadej

150 g hvedemel
100 g durumhvedemel
3 æggeblommer

Fyld

250 g ricotta
150 g spinat
30 g parmesanost
1 citron revet skal
muskatnød
Salt og peber
æg til pensling

Salviesmør

150 g smør
12 salvieblade

Andet

revet parmesanost