Sådan gør du

Skræl græskarret, og skær det ud i grove tern (gem et lille råt stykke til pynt). Pil og hak løg og hvidløg. Svits løgene i smør, og tilsæt de udskårne græskar. Tilsæt hønsefond, og lad det koge i 15 minutter. Kom herefter fløde i, og kog i yderligere 5 minutter eller længere til græskaren er mør. Blend suppen til en glat og cremet masse. Juster konsistensen med vand, hvis den er for tyk. Smag suppen til med salt, peber, citronsaft og chipotle chili peber, så balancen bliver helt rigtig. Det søde græskar skal krydres godt, så suppen ikke bliver for tung.

Server suppen rygende varm med ristede græskarkerner og brød.

Ingredienser

600 g hokkaido
100 g løg
1 fed hvidløg
5 dl hønsefond
1 dl fløde
10 g salt
3 spsk citronsaft
Friskkværnet peber
chipotle chili peber (kan købes i velassorterede supermarkeder)
smør (til stegning)

Tilbehør

ristede græskarkerner
brød