Tilbage til opskrifter

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwichen er blevet en Meyers-klassiker. Du kan få den i Meyers Deli, hvor det i juletiden går virkelig stærkt, og det gør det til vores overraskelse også på Roskilde Festivalen, hvor vi hvert år langer mere end 20.000 flæskestegssandwiches over disken. Flæskestegssandwichen er blevet en Meyers-klassiker. Her kan du begive dig ud i din egen hjemmelavede version med sprøde boller, mør flæskesteg og sprøde svær.

Sådan gør du

Rør græsk yoghurt, mayonnaise og sennep sammen til en dressing, og smag til med eddike, honning, salt og peber. Skær æblerne i kvarte, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Skær også cornichonerne i skiver. Lun rødkålen op i en lille gryde, og lun evt. også flæskestegen i ovnen ved 170° i 10-15 minutter (gør det, før du skærer den i skiver, så den ikke bliver tør). Flæk sandwichbollerne, og varm dem evt. op i ovnen. Smør derefter sennepsdressingen på både top og bund. Skær flæskestegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med lidt salt, og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål (dryp evt. af i sigte først) og cornichoner i. Luk bollerne sammen, og server dem straks. Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere, at saften fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme – bid til bollen i stedet!

Tip

Sandwichen er dejlig til frokost (ikke mindst dagen efter en våd julefrokost), men kan også sagtens gøre det ud for aftensmad.

Ingredienser

2 spsk græsk yoghurt 2%
2 spsk mayonnaise
1 spsk grov sennep
1 stk æbleeddike
1 tsk akaciehonning
havsalt
Friskkværnet peber
2 æble
2 syltede cornichoner
200 g rødkål
800 g flæskesteg med svær
4 sandwichboller

Find opskriften i Almanak

Find bogen her