Pizzakursus vol. 2
1.395,-
pr. person
Der er sket meget med pizza i de senere år – ikke mindst har den napolitanske pizzatype med sin smidige dej og smukke, mørkplettede skorpe indtaget en position som det ultimative inden for pizzahåndværket. Nu kan du lære selv at mestre den napolitanske pizza og få andre essentielle dyder med i købet.
På kurset lærer du det håndværk, der giver en luftig og blød pizzadej af napolitansk tilsnit. Vi går i dybden med ingredienser, ikke mindst melet, og vi bager pizzaer, hvor fyldet er afstemt til den helt store smagsoplevelse. Det gør vi både i vores store brændefyrede stenovn og i mindre pizzaovne. Undervejs tager vi også en lille afstikker til Siciliens pizzatradition.
BEMÆRK: vi kalder kurset ’Vol. 2’ fordi vi dykker dybere ned i håndværket og har mere tid til rådighed end på vores klassiske pizzakursus. Det kræver dog ikke særlige færdigheder at være med. De teknikker og opskrifter, du lærer på kurset, kræver en bagesten eller et bagestål, for at du kan lykkes med dem i din egen ovn.
Hvad lærer du?
Vi laver nedslag i landskabet af forskellige pizzatyper og -traditioner, og vi gennemgår hvilke meltyper, du skal vælge for at få de helt rigtige egenskaber i din pizzadej.
Du lærer at blande, ælte og håndtere en elastisk dej med en høj vandmængde, som er vejen til den kombination af blød smidighed og sprødhed i bund og skorpe, der gør napolitansk pizza til noget helt særligt.
Selvom dejen er det teknisk set mest krævende, så får man ikke den perfekte pizza uden at være lige så omhyggelig med fyldet. Du får vores fifs til at vælge fyld til pizzaer, og de principper, som giver et delikat udtryk og en god smagsbalance. Vi laver et udvalg af delikate pizzaer med fyld, der har rod i sæsonen – både hvide og røde pizzaer.
Bagningen i den brandvarme ovn er et kapitel for sig, og her lærer du at få pizzaen uskadt ind på stenpladen, få den drejet undervejs, og at få den ud på det helt rigtige tidspunkt – alle sammen nødvendige kundskaber for en ’pizzaiolo’.
Undervejs bager vi også en siciliansk pizza. Den er helt forskellig fra den napolitanske, men også skøn at have på repertoiret.
Du får alle de nødvendige tricks til at overføre pizzabageriet til dit hjemmekøkken.
Hvad får du?
- Et lækkert måltid ledsaget af god vin, øl og læskende æblemost
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om pizzabagningen
- Dit eget Meyers forklæde og dagens opskrifter med hjem
- Din egen pizzadej med hjem
- Overskydende pizza med hjem
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København N