Fermentering
1.445,-
pr. person
Lær om den ældgammel teknik og få surkål, kimchi, kombucha og andre fermenterede sager på repertoiret.
Fermentering har været anvendt siden tidernes morgen, og er i dag en af de mest populære metoder i det ny nordiske restaurantkøkken. Fermentering er elsket verden over, som konserveringsmetode, som smagsgiver og som en mulighed for at berige vores dagligdag med nye spændende smage.
Mulighederne er uendelige - og grundteknikkerne kan hurtigt læres. Det gør du på dette kursus, hvor du selv får fingrene i processerne og bliver guidet gennem teorierne i selskab med en kyndig kok og fermenteringsnørd.
Hvad lærer du?
Du får en grundig indføring i de basale principper indenfor fermentering og lærer om hvordan de fantastiske mikroorganismerne udvikler både smag og konsistens i råvarerne.
På kurset lærer du bl.a. at lave klassisk surkål og en fermenteret, spicy chilipaste. Vi henter også inspiration fra det koreanske køkken og fremstiller kimchi fra bunden.
Vi brygger også den læskende drik kombucha og taler om mulig tilsætning af smagsgivere.
Du lærer også at lave smagfulde fermenterede kartofler, og får du også inspiration til hvordan de forskellige fermenterede sager let kan integreres i velsmagende måltider, når vi sammen tilbereder dagens måltid.
Hvad får du?
- Smagsprøver på fermenterede produkter
- Et smagfuldt måltid
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om det vigtige
- Hæfte med opskrifter og essentiel teori
- Dit eget Meyers Madhus forklæde
- Dagens produktion med hjem
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de fermenteret sager og evt. andre småting, som I vil tage med fra dagen.
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
På kurset vil I blive inddelt i mindre hold, hvor I sammen skal prøve kræfter med opskrifterne.
Hvis i kommer sammen med andre, vil vi så vidt muligt sørge for at I får oplevelsen sammen.
Kurset undervises på dansk.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Du kan også tage metroen til "Nørrebros Runddel", som er ca. 10 min på gåben fra Madhuset.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.
Et elektronisk gavekort har en varighed på 3 år. Du skal blot have indløst dit gavekort til en hvilken som helst dato inden gavekortets udløbsdato. Du kan således godt booke et kursus dagen inden udløbsdato, som ligger længere ude i fremtiden.
Det er ikke muligt at få refunderet gavekortets beløb, eller et resterende beløb, der eventuelt er efter brug af gavekortet.
Ved køb af gavekort skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger som køber. Gavekortet fremsendes på den oplyste mailadresse, så med mindre du ønsker, at modtageren skal informeres om gavekortet via mail, så skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger.