Lokal produktion som startsted
I alle dele af landet, hvor vi har kantiner og restauranter, indgår vi samarbejde med dedikerede lokale producenter for at bidrage til fødevareudviklingen i lokalområdet. Den type af samarbejder kan også folde sig ud i hjertet af København, som når vi i Meyers Deli har produceret Frederiksberg-cider brygget på nedfaldsæbler fra naboområdets haver i samarbejde med Decideret Cider.
Æbleplantagerne på Lilleø, bælgfrugtdyrkning på Bornholm og Lolland, fynske græsgrise, okser fra Livø og vores samarbejde med sjællandske kornavlere om dyrkning af alt vores korn er andre eksempler. Vi arbejder sammen med økologiske grøntsagsavlere på Sjælland om en forsøgsmark, hvor vi dyrker mindre kendte sorter af grøntsager og tester deres spisekvalitet. Vi aftager også ’grimme’ grøntsager fra vores lokale leverandører, der ikke passer ind i detailhandlen, men som smagsmæssigt er lige så gode. Vi har i 2021 startet vores eget grøntsagsprojekt i Sakskøbing på Lolland på jord, som tilhører den socialøkonomiske virksomhed Saxenhøj. Vi dyrker i år 2 hektar på friland og 300 m2 i drivhus – alt økologisk.
Kystnært fiskeri og uudnyttede ressourcer
Vi vil gerne bidrage til en udvikling, hvor vi øger fokus på vores regionale fiskearter og er med til at fremme den aktivitet og kultur, som fiskeriet har skabt i de mindre havne. Det kystnære fiskeri er skånsomt over for naturen i havet, har et minimum af uønsket bifangst og har et lavt brændstofforbrug. Derfor samarbejder vi periodisk med fiskere om at få bragt kystnært fanget fisk direkte til kajen på nogle af vores lokationer. Vi er endvidere involveret i et projekt, der handler om at gøre den invasive lille fiskeart sortmundet kutling, fanget ved skånsomst fiskeri i Guldborgsund, hvor der er en stor bestand, til en kulinarisk ressource i form af en lokalt produceret fiskesauce.