Tilbage til opskrifter

Vegetarisk mapo toufu

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Hak alle svampene fint, og skær forårsløgene i skiver.

Skær tofuen ud i 2 centimeters terninger, og put det i en gryde med kold vand, så det bliver dækket. Tilsæt en tsk. salt, og lad det koge i 1 min. Dræn tofuen.

Varm olien i en wok over medium blus, tilsæt chili pasta og sorte bønner, sauter et par sekunder. Tilsæt sichuanpeber og sauter indtil olien skifter til en mørk rød farve. Rør lidt rundt, og tilsæt svampene, sauter indtil de bliver lidt bløde.

Tilsæt vand, soja, sukker, og put forsigtigt tofuen tilbage i saucen. Bring i kog og lad det simre 10 mintter. Brug et paletkniv for at skubber tofuen ned i saucen, og rør ikke rundt.

Tilføj en tsk kartoffelstivelse-vand, imens du fortsat skubber tofuen ned i saucen. Gør dette 1.2 gange mere, indtil saucen er tyk og hæfter sig fast til tofuen. Tilsæt forårsløg og bland det forsigtig i saucen.

Server med lidt sichuanpeber på toppen.

Ingredienser

Tofu

400 g tofu
3 østershatte
3 shiitake svampe
2 forårsløg

Sauce

6 spsk olie til stegning
2 spsk sichian chili bønne pasta (doubanjiang)
1 spsk fermenteret sorte bønner (valgfri)
1 tsk chiliflager
1 tsk sichuanpeber
1 spsk finthakket hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
1 spsk sojasauce
1 tsk mørk sojasauce
2 tsk sukker
180 ml varm vand eller kyllingebouillon
2 spsk kartoffelstivelse blandet med 3 spsk vand