Flækærter
Flækærter er tørrede, afskallede ærter, der er delt i to og har en mild, let nøddeagtig smag og en cremet konsistens, når de koges. De er perfekte i supper, puréer, dahl, postejer og som base i plantefars. Flækærter er rige på protein, fibre og langsomt optagelige kulhydrater, og de giver både fylde og næring til måltidet. Udforsk vores opskrifter med flækærter og find ny inspiration til grønne retter med rødder i både nordisk og mellemøstlig madkultur.
Filtrer efter
Måltider
Sæson
Grøn mad
Køkkener
Type
Diæt

Salat af bagt broccoli med linser, tomater og feta

Ærtefrikadeller med varm kartoffelsalat, grov sennep og rugbrød

Hjemmelavede falafler

Svampebøffer med misobagte persillerødder

Vegetarburger

Svampefrikadeller med flækærtehummus

Flækærtehummus

Nyfortolket cæsarsalat med gulärter, høbagt knoldselleri, grillet løg og ristede nødder

Gule ærter med bagt savojkål og rugcroutoner

Gul ærtesuppe med persillerod

Fyldte auberginer med ris, gule ærter, safran og mynte

Flækærtefalafel med perlebyg og grønkål, hvidkål-quinoasalat og gul ærtecreme
Viser 12 ud af 16