Flækærter
Flækærter er tørrede, afskallede ærter, der er delt i to og har en mild, let nøddeagtig smag og en cremet konsistens, når de koges. De er perfekte i supper, puréer, dahl, postejer og som base i plantefars. Flækærter er rige på protein, fibre og langsomt optagelige kulhydrater, og de giver både fylde og næring til måltidet. Udforsk vores opskrifter med flækærter og find ny inspiration til grønne retter med rødder i både nordisk og mellemøstlig madkultur.
Filtrer efter
Måltider
Sæson
Grøn mad
Køkkener
Type
Diæt

Salat af bagt broccoli med linser, tomater og feta

Ærtefrikadeller med varm kartoffelsalat, grov sennep og rugbrød

Vegetarburger

Flækærtehummus

Hjemmelavede falafler

Svampefrikadeller med flækærtehummus

Svampebøffer med misobagte persillerødder

Gule ærter med bagt savojkål og rugcroutoner

Persiske gule ærter kogt med tørret lime, snittebønner og aubergine

Fyldte auberginer med ris, gule ærter, safran og mynte

Gul ærtesuppe med persillerod

Flækærte-daal med lynstegt rødkål og hvidløgssmør
Viser 12 ud af 20