Flækærter
Flækærter er tørrede, afskallede ærter, der er delt i to og har en mild, let nøddeagtig smag og en cremet konsistens, når de koges. De er perfekte i supper, puréer, dahl, postejer og som base i plantefars. Udforsk vores opskrifter med flækærter og find ny inspiration til grønne retter med rødder i både nordisk og mellemøstlig madkultur.
Filtrer efter
Måltider
Sæson
Grøn mad
Køkkener
Type
Diæt
Flækærtehummus med krondild og rygeost
Gul ærtesuppe med persillerod
Flækærtefalafel med perlebyg og grønkål, hvidkål-quinoasalat og gul ærtecreme
Salat af bagt broccoli med linser, tomater og feta
Polenta med gule ærter, majs, kantareller, snittebønner og bronzefennikel
Persiske gule ærter kogt med tørret lime, snittebønner og aubergine
Fyldte auberginer med ris, gule ærter, safran og mynte
Svampebøffer med misobagte persillerødder
Hjemmelavede falafler
Svampefrikadeller med flækærtehummus
Gule ærter med bagt savojkål og rugcroutoner