Flækærter
Flækærter er tørrede, afskallede ærter, der er delt i to og har en mild, let nøddeagtig smag og en cremet konsistens, når de koges. De er perfekte i supper, puréer, dahl, postejer og som base i plantefars. Udforsk vores opskrifter med flækærter og find ny inspiration til grønne retter med rødder i både nordisk og mellemøstlig madkultur.
Filtrer efter
Måltider
Sæson
Grøn mad
Køkkener
Type
Diæt

Flækærtehummus med krondild og rygeost

Gul ærtesuppe med persillerod

Flækærtefalafel med perlebyg og grønkål, hvidkål-quinoasalat og gul ærtecreme

Salat af bagt broccoli med linser, tomater og feta

Polenta med gule ærter, majs, kantareller, snittebønner og bronzefennikel

Persiske gule ærter kogt med tørret lime, snittebønner og aubergine

Fyldte auberginer med ris, gule ærter, safran og mynte

Svampebøffer med misobagte persillerødder

Hjemmelavede falafler

Svampefrikadeller med flækærtehummus

Gule ærter med bagt savojkål og rugcroutoner
