Tilbage til opskrifter

Salat af bagt broccoli med linser, tomater og feta

En fyldig salat, der kan blive et måltid i sig selv med lidt brød på siden. Salaten er oplagt at lave, hvis du har rester af kogte linser.

Sådan gør du

Kog linserne efter anvisningen på posen. Lad dem køle af i køleskabet.

Skær broccolien i kvarter på langs – brug den hele. Læg broccoli-stykkerne i ét lag i et ovnfast fad eller på en bageplade med bage-papir, pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200° i 15-18 minutter, til de har fået godt med farve, men stadig har noget bid.

Rør eddike, honning, hvidløg og sennep sammen med et piskeris. Hæld olien langsomt i, mens du pisker, så du får en fin jævn dressing. Smag dressingen til med salt og peber.

Vend de afkølede linser med halvdelen af dressingen. Skær tomaterne i kvarter. Pluk persillen groft.

Anret broccolien med linser, tomater, persille og smuldret feta, og fordel resten af dressingen over hele salaten.

Ingredienser

100 g tørrede linser (alle kan bruges)
1 broccoli
olie til pensling
salt og peber
½ dl æblecidereddike
1 spsk honning (eller sukker)
1 knivspids hvidløg
1 spsk sennep
¾ dl olivenolie (til dressing)
100 g små tomater
1 håndfuld persille
75 g feta

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her