Tilbage til opskrifter

Persiske gule ærter kogt med tørret lime, snittebønner og aubergine

Persisk husmandskost, hvor de hjemlige gule ærter møder helt nye ingredienser og sammensætninger. Der er mange aromatiske ingredienser her, der sammen giver en virkelig særlig smagsoplevelse. Hvis du kan finde de hele gule ærter, så brug dem, ellers er flækærter fine.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Gule ærter

Hak løg og hvidløg, og rist dem glasklare i olivenolie i en god stor gryde. Tilsæt tomater i halve, tomatpuré, gurkemeje og kanel, og steg igennem i et par minutter. Kom grøntsagsbouillon i, og kog op. Prik de tørrede limefrugter med en gaffel, og kom dem i gryden sammen med de gule ærter. Lad det simrekoge uden låg i 55-60 minutter, til ærterne er møre men gerne stadig hele, og saucen er let jævnet. Fisk de tørrede limefrugter op af gryden, og pres indmaden ud af dem og tilbage i gryden. Smag til med salt og peber.

Flæk auberginerne i kvarter og rist dem på skæresiden i lidt olie ved mellem varme, til de har fået godt med farve og er tilberedt igennem uden at være slatne – ca. 12-15 minutter. Krydr dem med lidt salt.

Skær snittebønnerne i strimler, og kog dem i 3-4 minutter i letsaltet vand.

Lige før spisetid, kom auberginer og bønner i de gule ærter, og varm igennem. Smag til med salt, peber, limesaft og honning.

Pistacie-kardemommeris

Kog risene efter anvisning på posen sammen med smør/olie, letknuste kardemommekapsler og kanelstangen. Drys risene med grofthakkede pistacienødder, og server dem til de gule ærter.

Ingredienser

Gule ærter

2 løg
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
300 g modne tomater (eller flåede)
1 tsk tomatpuré
1 tsk gurkemeje
1 spsk stødt kanel
1 liter grøntsagsbouillon
3 tørrede limefrugter (fås i asiatiske supermarkeder)
150 g hele gule ærter (eller flækærter)
salt og peber
2 auberginer
200 g snittebønner
saft af 1 lime
1 tsk honning eller sukker

Pistacie-kardemommeris

200 g langkornede ris
1 spsk smør eller olie
5 kardemommekapsler
1 lille kanelstang
4 spsk pistacienødder

Find opskriften i Grønne proteiner


Grønne opskrifter

Her har vi samlet opskrifter fra det grønne univers, til dig der er vegetar, veganer eller bare ønsker at spise lidt grønnere. Vi garanterer opskrifter der er fulde af saft, kraft og smag, til når du søger inspiration til retter spækket med grøntsager, bønner og alt andet der spirer og vokser.