Tilbage til opskrifter

Flækærtehummus med krondild og rygeost

Flækærtehummus er en meyersk klassiker, og de små halve guleærter er virkelig gode i hummus. Her får de lidt fylde, fedme og røgfra rygeost og aroma fra krondild – eller, hvis du ikke kan skaffedet, bare dild- eller fennikelfrø fra krydderihylden.

Sådan gør du

Flækærtehummus med krondild og rygeost

Kog flækærterne i rigeligt vand i 30-35 minutter – de må ikke koge ud, men skal stadig være hele. Gem 1 dl af kogevandet, og dræn resten fra. Lad ærterne køle ned på køkkenbordet, og blend dem så med koldpresset rapsolie, rygeost, æbleeddike, krondild, revet hvidløg og sukker til en ensartet puré. Smag til med salt og peber. Hvis puréen virker for tung i det, så justér med lidt af kogevandet.

Ingredienser

Flækærtehummus med krondild og rygeost

200 g flækærter
2 dl Koldpresset rapsolie
1 dl rygeost
½ dl æbleeddike
½ tsk knuste dildfrø hvis muligt fra en skærm krondild
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
Salt og peber

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her